Ανθεί ο γαμήλιος τουρισμός στη Μ.Βρετανία- 1,5 εκατ. άτομα θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για γάμο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 21:28

Ανθεί ο γαμήλιος τουρισμός στη Μ.Βρετανία- 1,5 εκατ. άτομα θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για γάμο

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Βρετανοί θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για γαμήλιο τουρισμό, είτε για να τελέσουν το γάμο τους, είτε ως φίλοι και συγγενείς, που θα παραστούν στην τελετή και στο γαμήλιο γλέντι.

Το στοιχείο αυτό ανέδειξε έρευνα του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Βρετανίας (ΑΒΤΑ), η οποία δείχνει την αλματώδη ανάπτυξη που παρουσιάζει αυτή η μορφή τουρισμού στη βρετανική αγορά χρόνο με το χρόνο. Υπολογίζεται ότι την τελευταία 5ετία ο γαμήλιος τουρισμός αυξήθηκε κατά 27%.

Η συντριπτική πλειονότητα από το 1,5 εκατομμύριο ταξιδιωτών για γάμους είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών. Εκτιμάται ότι πάνω από 850.000 νέοι Βρετανοί θα γιορτάσουν ένα γάμο στο εξωτερικό το 2014.

Οι λόγοι που οι γάμοι στο εξωτερικό γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς είναι: 

α) τα ζευγάρια επιθυμούν να συνδυάσουν το γάμο τους και το μήνα του μέλιτος με κάτι διαφορετικό και με καλές καιρικές συνθήκες

β) το κόστος. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το μέσο κόστος ενός γάμου είναι 21.939 λίρες, ενώ στο εξωτερικό η τελετή κοστίζει 7.000 με 8.000 λίρες.

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Σύμφωνα με τα μέλη της ΑΒΤΑ, που ειδικεύονται στον γαμήλιο τουρισμό στο εξωτερικό, οι αγαπημένοι προορισμοί των Βρετανών είναι ο Μαυρίκιος, η Σρι Λάνκα, η Ταϊλάνδη και η Καραϊβική.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης δημοφιλής, με τη Νέα Υόρκη, τη Χαβάη και το Λας Βέγκας να αποτελούν τις κύριες επιλογές.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή, λόγω και της φημολογίας ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ μπορεί να παντρευτεί εκεί και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Κροατία

Δημοφιλείς γαμήλιοι προρισμοί είναι, επίσης,  το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και η Τανζανία για σαφάρι, το Μπαλί στην Ινδονησία και η Κόστα Ρίκα για ρομαντική ατμόσφαιρα. 

Οσοι από την Ελλάδα ενδιαφέρονται να προσελκύσουν γαμήλιο τουρισμό θα πρέπει να γνωρίζουν εάν το ζευγάρι θέλει γάμο νομικά δεσμευτικό και να προωθήσουν τις ανάλογες διαδικασίες, καθώς το στοιχείο αυτό είναι συχνά καθοριστικό στην επιλογή του προορισμού.

tornosnews




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250