Στην 5η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Activetrip η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 12:59

Στην 5η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Activetrip η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ολοκληρώθηκε χθες η 5η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Activetrip 2012, η οποία και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Αίγλη» της «Veso Mare», στην Πάτρα.

Η έκθεση διήρκησε τρεις ημέρες και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς την επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, ο οποίος μπόρεσε να πληροφορηθεί για τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα (τουρισμός γαστρονομίας) και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες για οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του τόπου μας.

Στην έκθεση συμμετείχαν διάφοροι κρατικοί φορείς -Δήμοι και Περιφέρειες (όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αιγιάλειας, ο Δήμος Δύμης, ο Δήμος Καλαβρύτων κα), ιδιωτικές λέσχες εναλλακτικού τουρισμού (όπως η Λέσχη 4χ4, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, η Αχάια Clauss κα) καθώς και άλλοι φορείς, ενδεικτικά αναφέρονται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το Επιμελητήριο Πατρών, ο φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, η Οικολογική Δυτικής Ελλάδας, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Κλείσοβας, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Πατρών, το Προξενικό Σώμα Πάτρας κ.α.

Με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο και αξίζει να σημειωθεί πως αποτέλεσε και τη μοναδική νησιωτική Περιφέρεια της έκθεσης.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν από την ΠΕ Λευκάδας ο Σπύρος Ζαμπέλης, Προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού, από την ΠΕ Κέρκυρας, η Ειρήνη Αργυριάδου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και από την ΠΕ Κεφαλονιάς ο Χρήστος Ζώτος.

Οι εκπρόσωποι της ΠΙΝ διένειμαν πλούσιο υλικό και προσέφεραν πληροφόρηση στο κοινό για τα νησιά της Περιφέρειας, τα οποία εξυμνήθηκαν ιδιαιτέρως από όλους τους επισκέπτες.

Μεγάλη η επισκεψιμότητα

Το περίπτερο της έκθεσης επισκέφτηκαν επιπλέον, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και επαγγελματίες του τουρισμού.

Ενδεικτικά αναφέρονται: Ο Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, Ν. Χρυσόγελος, η εκπρόσωπος του Προξενείου της Σλοβακίας στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, Κ. Μπουρδούλης, ο Πρόεδρος των Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων, Γ. Τελώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας και Πρόεδρος των Κτελ Αχαΐας, Α. Μανωλόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Κ. Παπακωνσταντίνου, το Στέλεχος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Γιώργος Κανέλλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Συλλόγων Πελοποννήσου, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Α. Πατρώνη, καθώς και ο διοργανωτής της Έκθεσης και υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας Express της Πάτρας, Α. Βρης.

Στην έκθεση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής, στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ο πρώην πρόξενος της Γερμανίας, Γεώργιος Αμπατζής και ο Κώστας Καλογερόπουλος, πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας.

Τέλος, η έκθεση προβλήθηκε εκτενώς στα τοπικά ΜΜΕ (αφίσες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τύπος, websites), όπως στην εφημερίδα Express, το κανάλι Patra TV, αλλά και το website www.thebest.gr, όπου το Περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι και το μοναδικό περίπτερο που προβλήθηκε με φωτογραφία:

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/122918

1.Το Περίπτερο της ΠΙΝ. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ειρήνη Αργυριάδου, Σπύρος Ζαμπέλης, Χρήστος Ζώτος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250