Επιμελητήριο – Ξενοδόχοι – Ομοσπονδία Καταλυμάτων: «Ενωμένοι μπορούμε και τις 250.000 αφίξεις τουριστών» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 10:57

Επιμελητήριο – Ξενοδόχοι – Ομοσπονδία Καταλυμάτων: «Ενωμένοι μπορούμε και τις 250.000 αφίξεις τουριστών» (video)

Ενωμένοι για τον κοινό στόχο που είναι η αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά. Αυτή ήταν η κοινή επιδίωξη που προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων κα Κατερίνα Ατσάρου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην πραγματικότητα έγινε ένας απολογισμός για το τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής σε αυτό το σημαντικότατο κομμάτι του τουρισμού, που μπήκε σε νέο κεφάλαιο από την περσινή περίοδο με την έλευση των Low cost Εταιριών, αλλά και τι άλλα σπουδαία και ακόμα μεγαλύτερα μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και μπρος.

DSC 0818

Και ήταν πολύ σημαντικά αυτά που ειπώθηκαν και από τους τρεις προέδρους, οι οποίοι τόνισαν πως τούτη τη φορά ο αγώνας για την τουριστική ανάπτυξη τούτη τη φορά είναι κοινός.
«Ισχύς εν τη ενώσει» λοιπόν, σε ένα πολύ σημαντικό τομέα που χρειάζεται ωστόσο και άλλα... καύσιμα για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.
Χρειάζεται λοιπόν η συμμετοχή όλων των επαγγελμάτων που με μια μικρή εισφορά μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το προϊόν .

«Θα επικεντρωθώ πόσο σημαντικό είναι που υπάρχει ενότητα των φορέων των επαγγελματιών του τουρισμού. Αυτό που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο που βρεθήκαμε όλοι σε ένα τραπέζι και προσπαθούμε όλοι για το κοινό σκοπό είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι μία κατάκτηση που έχουμε πετύχει και πρέπει να τη διαφυλάξουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μίλησε με νούμερα για την άνοδο που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στον τουρισμό. «Το 2012 είχαμε διψήφια αύξηση στην Κεφαλονιά την στιγμή που όλη η Ελλάδα ήταν κάτω» δήλωσε και συνέχισε: «Βελτιώσαμε τη θέση μας στον χάρτη τον αεροπορικών αφίξεων. Υποσκελίσαμε την Σαντορίνη και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Είχαμε το 2012 19.331 περισσότερους επισκέπτες από το 2011. Αυτή τη στιγμή είχαμε 140.000 αφίξεις το 2012. Μπορούμε μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να φτάσουμε τις 250.000 αφίξεις στην Κεφαλονιά. Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς και να υπάρχει στοιχειώδης βοήθεια του ιδιωτικού τομέα. Πρέπει όλοι ο,τι κάνουμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερα. Αν φανούμε συνεπείς του χρόνου θα «πήξουμε» από τουρισμό».

Η κα Ατσάρου από την πλευρά της έκανε λόγο για τα... θετικά της κρίσης: «Η κρίση εκτός από πολλά αρνητικά είχε και ένα θετικό. Ένωσε όλους τους φορείς μαζί για έναν κοινό στόχο που είναι η ανάπτυξη του τουρισμού».

DSC 0832

DSC 0825

Εν κατακλείδι, ο Σπύρος Γαλιατσάτος έκανε την πρόταση για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας, που είναι απαραίτητη για την πολυπόθητη ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί: «Αν όλοι οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς βάλουν από 150 ευρώ, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και να δούμε ανάπτυξη στο τουριστικό προϊόν της Κεφαλονιάς».

Όπως εξήγησε ο κ. Γαλιατσάτος τα χρήματα που θα δώσουν οι επαγγελματίες δεν θα είναι μόνο για τις Low Cost εταιρίες, αλλά θα διατεθούν για ακόμα μεγαλύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό, για δημόσιες σχέσεις και για εκθέσεις.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου

https://www.youtube.com/watch?v=j_4y0PEUKGs

DSC 0835

DSC 0827

DSC 0829




00 inkefalonia general ad 300X250