Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: «5 χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει το ΟΚ για να τοποθετηθεί μία ομπρέλα στην Μελισσάνη»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 11:58

Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: «5 χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει το ΟΚ για να τοποθετηθεί μία ομπρέλα στην Μελισσάνη»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας, μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Ο κ. Τιμοθεάτος, έδωσε την εικόνα της τουριστικής κίνησης του Μαίου στην Κεφαλονιά που τη χαρακτήρισε ικανοποιητική και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για μια καλή χρονιά.

Για το πρόβλημα της  έλλειψης προσωπικού, ενημέρωσε ότι συνεχίζει να υφίσταται, όμως με την έλευση εργαζομένων από τρίτες χώρες για βοηθητικές εργασίες, ο κάθε επιχειρηματίας, προσπαθεί να θωρακίσει την επιχείρηση του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κόστος εργασίας διαφοροποιείται από την στιγμή που αμείβονται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις τις εγχώριες.

Ο κ Τιμοθεάτος όσον αφορά την πρόσφατη συνάντηση του  με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη στο Αργοστόλι, ανέφερε: « Η κ. Ράπτη θα παρευρισκόταν στην Κεφαλονιά με αφορμή την γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που διοργανώθηκε , είχαμε επικοινωνία με το γραφείο της, είχαν επικοινωνήσει μαζί μου  πριν έρθει και είχαμε κλείσει την συνάντηση παράλληλα με την παρουσία της στην γενική συνέλευση. Ήταν πρωτοβουλία της κ Ράπτη , συζητήσαμε για την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά , από την πλευρά μας εκφράσαμε την μεγάλη μας αγωνία σχετικά με την διαχείριση των σπηλαίων μας και συγκεκριμένα την μελέτη που έχει καταθέσει ο Δήμος Σάμης. Δεν γίνεται το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Εφορίας Αρχαιοτήτων , να κάνει 5 χρόνια να δώσει ένα οκ και να μην μπορεί εκεί ο Δήμαρχος να τοποθετήσει μία ομπρέλα ώστε να καλύπτονται από τον ήλιο οι επισκέπτες, η να μην μπορούμε να τοποθετήσουμε μία τουαλέτα. Δεν είναι αυτές συνθήκες του 2024 και το συγκεκριμένο θέμα αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού με τα δυνατότερα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς αλλά και της Ελλάδας και πρέπει και το Υπουργείο Τουρισμού να έχει άποψη, ώστε να διευκολύνονται οι διαδικασίες. Η κ. Ράπτη δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στην κ. Μενδώνη  και από ότι γνωρίζω και ο Δήμαρχος Σάμης ο κ. Δρακουλόγκωνας στην συνάντηση που είχε με την κ. Ράπτη το έχει μεταφέρει. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα των υπηρεσιών που δίνουμε στην Κεφαλονιά και η εικόνα που δίνουμε. Οφείλω να πω ότι ήταν κατενθουσιασμένη η κ. Ράπτη,, δεν την είχε ξανά επισκεφτεί  την Μελισσάνη , όμως της περιέγραψα την κατάσταση που επικρατεί όταν έχουμε κρουαζιερόπλοιο . Συζητήθηκε και το θέμα της προβολής της Κεφαλονιάς και οι δυνατότητες που μπορεί να έχει και σε άλλες μορφές τουρισμού πέρα από την κλασική σεζόν του καλοκαιριού , πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον Θρησκευτικό τουρισμό και τις άλλες μορφές που αναπτύσσονται σιγά σιγά. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία , ώστε να δούμε πως πάει η εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με όσα είπαμε. Μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη, έχουμε συναντηθεί με τη  κ. Ράπτη και στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων , αλλά και του ξενοδοχειακού Επιμελητήριου και άλλες φορές  και νομίζω ότι ο λόγος της έχει πιστότητα ».

Τέλος ο κ. Τιμοθεάτος με αφορμή την παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, ενημέρωσε για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ τους για την προβολή  των νησιών της Περιφέρειας  και για την Κεφαλονιά. Όσον αφορά το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Χειμωνικού, ο Περιφερειάρχης  δήλωσε ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και θα είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Επιμέλεια κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250