Ένωση ξενοδόχων : Επιτέλους θα ξεπεράσουμε το «φράγμα» των 182.363 αφίξεων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 00:03

Ένωση ξενοδόχων : Επιτέλους θα ξεπεράσουμε το «φράγμα» των 182.363 αφίξεων

Επί τέλους θα ξεπεράσουμε το "φράγμα" των 182.363 αφίξεων

Η επίδοση των αφίξεων του Μάη στο αεροδρόμιο μας (+18,6%), εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι θα ξεπεράσουμε την φετινή τουριστική περίοδο, το όριο "ρεκόρ" του 2008, που είχαμε 182.363 αφίξεις.

Η αύξηση της κυρίαρχης αγοράς μας (Βρετανικής), οφείλεται τόσο στη Ryanair (που έρχεται από το Stansted) όσο και στην αύξηση των αφίξεων των Τ.Ο ΤUI - THOMSON και THOMAS COOK. Επίσης η αύξηση από τα αεροδρόμια της Ιταλίας (31,38%) δεν είναι ευκαταφρόνητη. Η νέα αγορά της Πολωνίας, η προσθήκη αεροπλάνου από τη Μόσχα (εκτός της Αγ. Πετρούπολης που, είχαμε και πέρυσι), είναι καθοριστικής σημασίας. Η καθυστέρηση της Νορβηγικής αγοράς, που ξεκινάει την Τρίτη 11 τρέχοντος, αντί στα μέσα Μαΐου, αποκαταστάθηκε για το 2014, κατόπιν προσπαθειών τόσο του Πράκτορα-Αντιπροσώπου κ. Καραπέτσα, όσο και των συμβεβλημένων ξενοδοχείων.

Είναι γεγονός το ότι η παραπάνω ποσοστιαία αύξηση στις αφίξεις, δεν εκφράζεται στη "αγορά" στον αντίστοιχο βαθμό. Χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες στον τομέα των υποδομών, των υπηρεσιών, στο marketing και εν γένει στην βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Ας μην όμως αναλογιστούμε το τι θα είχε συμβεί, αν οι αφίξεις ήταν ίδιες ή ακόμα και λιγότερες, όπως συμβαίνει αλλού. Τότε τα πράγματα θα ήταν εξόχως τραγικά.

Ας προσπαθήσουμε όλοι και ο καθένας χωριστά, αυτό που κάνουμε, να το κάνουμε καλύτερα. Όλοι έχουμε να ωφεληθούμε από αυτό.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250