Μαρίνα Βεργωτή: Τα μονοπάτια θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και των υπαίθριων δραστηριοτήτων (Cosmos 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 19:41

Μαρίνα Βεργωτή: Τα μονοπάτια θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και των υπαίθριων δραστηριοτήτων (Cosmos 96,5)

PathsofGreece.gr

Η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής Μαρίνα Βεργωτή φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναδειχθούν τα μονοπάτια της Κεφαλονιάς.

«H Paths of Greece είχε μελετήσει συνολικά 15 μονοπάτια. Αυτή τη στιγμή φτιάχνονται τα 5, δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά πιστεύουμε ότι εντός ενός μηνός θα έχουν ολοκληρωθεί και μάλιστα θα μπορεί όποιος θέλει να δει τα μονοπάτια στην ιστοσελίδα του προορισμού και να βρει πληροφορίες».

«Αυτό που γίνεται θα μας βοηθήσει πάρα πολύ γιατί μέσα στην στρατηγική μας είναι η ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Αυτή τη στιγμή η πεζοπορία είναι μια δράση που αγκαλιάζουν πάρα πολύ όλοι οι Ευρωπαίοι και τα συγκεκριμένα μονοπάτια έχουν διαμορφωθεί ώστε να είναι φιλικά στους περιπατητές, να ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες και ικανότητες, να εξασφαλίσουν μια ευχάριστη εμπειρία και να αναδείξουν και τον πολιτισμό του τόπου μας. Όλα αυτά προσφέρουν μια επιπλέον εμπειρία στον επισκέπτη».

«Έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κάποια σημεία και πινακίδες , οι οποίες είναι από ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο υλικό. Γενικά είναι μια πολύ ωραία δράση που γίνεται στο νησί μας και θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες και επισκέπτες θα το αγκαλιάσουν και θα το χαρούν. Εμείς όταν ολοκληρωθούν τα πρώτα 5 θα στείλουμε προωθητικό υλικό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να το προωθήσουν στους πελάτες τους».

«Έχουμε μια συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής, όπου θα αναλύσουμε τις δράσεις του 2023 και θα φτιάξουμε και πρόγραμμα για το 2024. Πάντως θα ήθελα για μια ακόμα φορά να πω ότι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού δεν βασίζεται μόνο στην Τουριστική Επιτροπή, αλλά πρέπει να γίνεται μια συλλογική προσπάθεια για να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ακούστε την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250