«Ανοδικά θα κινηθεί και φέτος στην Ελλάδα ο τουρισμός»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 13:59

«Ανοδικά θα κινηθεί και φέτος στην Ελλάδα ο τουρισμός»

Την πρόβλεψη ότι η φετινή χρονιά «τελικά δεν θα είναι άσχημη για τον ελληνικό τουρισμό» διατύπωσε χτες ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Ταλέμπ Ριφάι.

Τα στοιχεία για τις τουριστικές αφίξεις της Ευρώπης δείχνουν ότι φέτος θα υπάρξει μια ήπια ανοδική τροχιά της τάξης του 3,3%, είπε ο κ. Ριφάι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θ' ακολουθήσει αυτή την τάση και θα έχει μια θετική ανάπτυξη, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η ανάπτυξη που είχε πέρυσι, η οποία ανήλθε στο 9%-10%. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Παρ' όλα αυτά, θα δούμε τη συνέχιση μιας θετικής τάσης, η οποία θα φτάνει στον μέσο όρο της Ευρώπης».

Πάντως, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για τη φετινή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στα δυσάρεστα νέα από τη Γερμανία, τα οποία αφορούν τις μειωμένες προκρατήσεις. «Εχουμε δει μια ανάκαμψη από άλλες χώρες στις προκρατήσεις, οπότε πιστεύουμε ότι και με την ανάπτυξη των νέων αγορών θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε δυναμικά. Και πιστεύουμε ότι ο τουρισμός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία και ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Με Παπαδήμο. Ο κ. Ριφάι, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

Εστιάζοντας στο ζήτημα της αλλαγής των όρων της Συνθήκης του Σένγκεν, ο κ. Ριφάι εξήγησε ότι η Ελλάδα κατάφερε να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό θέμα στη διεθνή κοινότητα και μάλιστα, όπως είπε, «υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ευόδωση των αιτημάτων, γεγονός που θα βοηθήσει ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική κοινότητα».

Πηγή: tanea.gr




00 inkefalonia general ad 300X250