Γ. Γεροντάκης για το φετινό ρεκόρ αφίξεων στην Κεφαλονιά: ‘’Πάμε από το καλό στο καλύτερο!’’

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 21:10

Γ. Γεροντάκης για το φετινό ρεκόρ αφίξεων στην Κεφαλονιά: ‘’Πάμε από το καλό στο καλύτερο!’’

 Αισιόδοξη πρόβλεψη και για το 2024 - Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τoν δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο διευθυντής της Skyserv και της Swissport στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Γεροντάκης, όσον αφορά το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν και το ρεκόρ αφίξεων επιβατών από το εξωτερικό που σημείωσε η Κεφαλονιά το 2023.

‘’Στο δια ταύτα ήταν μία καλή χρονιά για την Κεφαλονιά. Επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις που είχαμε κάνε’’ τόνισε αρχικά ο κ. Γεροντάκης και συνέχισε: ‘’Βλέπαμε τον όγκο των πτήσεων και τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιριών, τις πληρότητες των tour operator και φαινόταν ότι το 2023 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Κεφαλονιά, όσον αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, όπως και έγινε. Και δείχνει πως ως Κεφαλονιά και από το 2022 που ήταν και εκείνη μία πολύ καλή χρονιά, πάμε από το καλό στο καλύτερο!’’.

O κ. Γεροντάκης έκανε και την εκτίμησή του αναφορικά με την τουριστική σεζόν του 2024 και τις αφίξεις στην Κεφαλονιά, η οποία είναι αισιόδοξη: ‘’Φαίνεται ότι και το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά. Οι προκρατήσεις είναι καλές και δείχνει ότι θα κυμανθεί σε καλό επίπεδο και θα πάμε καλά’’.

Ο κ. Γεροντάκης αναφέρθηκε και στον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβατών που ήρθαν στην Κεφαλονιά, μέσω των αεροπορικών πτήσεων από την Αθήνα, που στατιστικά δεν μπορούν να καταγραφούν. Όπως τόνισε: ‘’Αυτοί οι επιβάτες συνήθως προέρχονται από χώρες μακρινές, όπως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις ΗΠΑ και ασιατικές χώρες, οι οποίοι είναι εύρωστοι οικονομικά και ερχόμενοι στην Ελλάδα επισκέπτονται δύο τρία νησιά. Τέτοιους τουρίστες είχαμε πολλούς φέτος στην Κεφαλονιά, οι οποίοι ωστόσο επειδή έρχονται με τις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα, δεν μπορούν να καταγραφούν. Ήταν όμως πολλοί στον αριθμό φέτος.

Ο κ. Γεροντάκης αναφέρθηκε και στην πολύ καλή παρουσία που είχε η Κεφαλονιά στην World Travel Market 2023 του Λονδίνου και τις συμφωνίες που κλείστηκαν εκεί και θα βοηθήσουν στην περεταίρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Κεφαλονιάς.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-14-11-2023?si=f5670a5771ff4ca1a61a65530bea4bc7&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250