Έρχεται το 1ο ''Kefalonia Stay Active” με συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 15:41

Έρχεται το 1ο ''Kefalonia Stay Active” με συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες!

Θέτοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στο επίκεντρο των δράσεων τους οι Δήμοι Κεφαλονιάς διοργανώνουν για πρώτη φορά το «Stay Active Kefalonia».

Ενώνουν δυνάμεις με τη Marketing Greece, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντές προσκαλώντας το ταξιδιωτικό κοινό αλλά και τους κατοίκους, να γνωρίσουν μια άλλη γοητευτική πλευρά του προορισμού, σε μια εποχή του χρόνου που η φύση στα Επτάνησα είναι στα καλύτερά της.

Ειδικότερα, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου το Kefalonia Stay Active συστήνει στους επισκέπτες τη μοναδική φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό του προορισμού μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο με συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες:

  • πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Αίνου,
  • θαλάσσιο καγιάκ στην παραλία Σπάσματα,
  • Kefalonia Bike Challenge με αφετηρία τον Πόρο,
  • ποδηλασία για παιδιά στην Πλατεία Βαλλιάνου,
  • Giro di Paliki - ποδηλατικός γύρος της Παλικής,
  • ποδηλατοβόλτα Ληξούρι - Λέπεδα
  • Ainos Mountain Marathon

L STAY ACTIVE 1

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η ημερίδα «Sustainable Tourism Summit» με θέμα την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου η Marketing Greece έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια σειρά δράσεων για το Stay Active Kefalonia που περιλαμβάνουν δημιουργία περιεχομένου (video και φωτογραφικό υλικό), activation με content creators από διεθνείς αγορές καθώς και πρόγραμμα προβολής σε ψηφιακά μέσα.

Η Μαρίνα Βεργωτή υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς δήλωσε ότι, «Οι Δήμοι Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, τοπικούς φορείς, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε τον εναλλακτικό χαρακτήρα του νησιού μας. Η Κεφαλονιά μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων χαρίζοντας στους επισκέπτες της ξεχωριστές εμπειρίες. Στόχος μας είναι το Stay Active Kefalonia να γίνει θεσμός συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε ένα βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.»

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης δήλωσε «είναι χαρά μας να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε δράσεις που ακολουθούν την τουριστική στρατηγική μας και θα βοηθήσουν σημαντικά στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»

Ο Άγης Κονιδάρης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου δήλωσε «Οι εκδηλώσεις του “Stay Active Kefalonia” αποτελούν μια ευκαιρία για την ανάδειξη της πληθώρας των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων που διαθέτει το νησί μας. Με χαρά συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις, ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διοργανώνοντας την ημερίδα «Sustainable Tourism Summit” με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα, που θα εστιάσει στο μέλλον του Τουρισμού στα νησιά μας βασισμένο σε ένα βιώσιμο μοντέλο για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.»

Ο Μιχαήλ Ξανθάκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. δήλωσε «Τα υπαίθρια αθλήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος σύνδεσης των πολιτών με την φύση. Τα οφέλη τους για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία είναι αναμφισβήτητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο o Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής συμμετέχει στο 1ο Stay Active Kefalonia και εργάζεται για την οικοδόμηση μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ υπαίθριας αναψυχής και των προστατευόμενων περιοχών μέσω της πιστοποίησης των προστατευόμενων περιοχών της Κεφαλονιάς ως αειφόρου τουριστικού προορισμού εφαρμόζοντας στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και προωθώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως του οικοτουρισμού, του γεωτουρισμού και του αστρονομικού τουρισμού»

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece δήλωσε σχετικά «Η πρωτοβουλία των Δήμων Κεφαλονιάς αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των πόρων ενός προορισμού υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία καθώς όλοι οι συμμετέχοντες μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Stay Active Kefalonia, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προορισμού www.visitkefaloniaisland.gr




00 inkefalonia general ad 300X250