Trip.com: Η Κεφαλονιά, το Ελληνικό νησί που έχει ξετρελάνει Ευρωπαίους και Ασιάτες ταξιδιώτες για διακοπές το 2023

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 13:00

Trip.com: Η Κεφαλονιά, το Ελληνικό νησί που έχει ξετρελάνει Ευρωπαίους και Ασιάτες ταξιδιώτες για διακοπές το 2023

Στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι συγκαταλέγεται ένα νησί του Ιονίου, η Κεφαλονιά, σύμφωνα με στοιχεία ζήτησης που παρουσιάζει η ταξιδιωτική πλατφόρμα Trip.com για την ταξιδιωτική περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί για ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό είναι παραθαλάσσιοι, και εκτός από την Κεφαλονιά, ξεχωρίζουν η Φουερτεβεντούρα, η Λανθαρότε και το Santander της Ισπανίας.

Συνολικά, αυξημένη κατά 170% έναντι του 2022 είναι η ταξιδιωτική ζήτηση που καταγράφει η πλατφόρμα για το εφετινό καλοκαίρι, με τις κρατήσεις να έχουν ξεπεράσει τα προπανδημικά επίπεδα.

Χάρη στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση 356% σε ετήσια βάση, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν αύξηση 72%.

Τα κοντινά ταξίδια προτιμώνται από το 44% των ταξιδιωτών από την Ασία και το 67% των ταξιδιωτών από την Ευρώπη,  καθιστώντας τα  τα πιο δημοφιλή της εφετινής σεζόν για την πλατφόρμα. Αντίθετα, τα μακρινά ταξίδια των Ευρωπαίων παρουσιάζουν σημαντική μείωση από 48% το 2019 στο 13%, ενώ στις προτιμήσεις των Ασιατών παρουσιάζουν μικρή ανάκαμψη, από 22% το 2019 στο 27% φέτος.

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη, εννέα στους 10 προορισμούς για τους οποίους έχει γίνει κράτηση είναι Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και το Παρίσι, με το Μπανγκόγκ να είναι ο μοναδικός προορισμός εκτός Ευρώπης στην κατάταξη.

Oι Ευρωπαίοι αναζητούν ωστόσο ξενοδοχεία και σε προορισμούς της Ασίας και της Μ. Ανατολής, με κορυφαίους το Μπαλί, το Ντουμπάι, τη Μπανγκόγκ, το Χονγκ Κονγκ και το Μαρακές.

tornosnews.gr