Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 89,2 για την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά το 2023

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 11:15

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 89,2 για την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά το 2023

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην επίσκεψη στην Σερβία αποστολής από την Κεφαλονιά: «Με τον επίτιμο πρόξενο της Σερβίας κ Βίκτωρα Ρουχωτά πάμε ως επίτιμοι προσκαλεσμένοι στην πόλη Σάμπατς της Σερβίας που έχει την επέτειο απελευθέρωσης της από του Οθωμανούς. Στην αποστολή συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, ο Επίτιμος Πρόξενος Βίκτωρας Ρουχωτάς και εγώ».

Στην κίνηση στην Κεφαλονιά την περίοδο του Πάσχα: «Υπήρχε αρκετός κόσμος στο νησί , οι πληρότητες στα ξενοδοχεία δεν ήταν τόσο μεγάλες , κυμάνθηκαν μεταξύ 65 με 70%, όμως υπήρχε πολύ παραπάνω κόσμος που πιθανόν να προτίμησε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε ήταν Κεφαλονίτες που παραδοσιακά επιστρέφουν το Πάσχα στην Κεφαλονιά».

Στην τουριστική περίοδο του 2023: «Παίρνοντας ως ορόσημο το 2022 που ήταν χρονιά ρεκόρ για την Κεφαλονιά και είχαμε ξεπεράσει και το 2019, οι προκρατήσεις και τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν ότι πάμε για μια πάρα πολύ καλή χρονιά και αισιοδοξούμε γι αυτό. Δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα ούτε οι εκλογές, ούτε άλλοι αστάθμητοι παράγοντες, άρα είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Τα πρώτα μηνύματα  από τις "Εarly Bookings" (πρώτες κρατήσεις) για τις καλοκαιρινές διακοπές των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας, συνήθως τα ξενοδοχεία κάνουν συμφωνία Early Booking μέχρι 31 Μαρτίου και από κει και πέρα μπορεί να βγούν κάποιες άλλες προσφορές ανάλογα με τη πολιτική του κάθε ξενοδοχείου. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την τουριστική περίοδο, από 21 Απριλίου ξεκινούν και οι πτήσεις της TRANSAVIA από Ολλανδία και από 22 από Γαλλία και σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη η παρουσία των τουριστών στην Κεφαλονιά και να ευχηθούμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι σε όλους».

Στην συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης με την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: « Προ 10ημέρου είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της χορωδίας κ Ρωσσέτο Λούζη , ο οποίος είχε πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ιδέα, να προσφερθεί η χορωδία σε όσα ξενοδοχεία το επιθυμούν με ένα πολύ μικρό κόστος για την ηχητική της κάλυψη, για να δώσουν κάποιες συναυλίες , με σκοπό να προαχθεί η μουσική μας παράδοση και να γίνουν γνωστές οι καντάδες μας και όλα αυτά που αντιπροσωπεύει. Έχει σταλεί επιστολή στα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και νομίζω ότι αυτή η πρόταση θα ευδοκιμήσει ιδιαίτερα στα μεγάλα ξενοδοχεία και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο κ Λούζη γι αυτή την ιδέα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-21-4-2023?si=ad49eb4b96464c6dada7e663ca3fb50e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250