Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 20:00

Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!

H Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αμερικανούς τουρίστες τόσο για ταξίδια τον χειμώνα και την άνοιξη και, βεβαίως, για το καλοκαίρι, τονίζεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του point.me Adam Morvitz αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

«Ακόμα και με την πιθανότητα βροχής θα συνεχίσουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στο Μύκονο». Η εταιρεία του, που έχει αντικείμενο εργασιών την εξαργύρωση μιλίων, όπως τονίζει, έχει ήδη κλείσει για τον Απρίλιο εξαργυρώσεις πόντων και μιλίων για τα ταξίδια στην Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε όγκο με τους αριθμούς εξαργύρωσης τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Airlines Reporting, οι κρατήσεις Φεβρουαρίου από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 23% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022. Η εταιρεία εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό τα ταξίδια των Αμερικανών στη γηραιά ήπειρο το 2023 να ξεπεράσουν τους αριθμούς του 2022.

Όπως αναφέρουν στη διάσημη οικονομική εφημερίδα εκπρόσωποι αεροπορικών και τουριστικών εταιρειών, αρκετοί Αμερικανοί επιλέγουν φέτος την Ευρώπη τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες.

Αιτίες γι αυτό: η ανησυχία για πιθανή ύφεση και απολύσεις, η πεποίθηση ότι αυτούς τους μήνες δεν θα συναντήσουν καταστάσεις χάους που υπήρξαν πέρυσι στα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, το γεγονός ότι αυτή την εποχή λήγουν ταξιδιωτικά voucher, οι σαφώς φτηνότερες τιμές στα ξενοδοχεία και η δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως.

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του προέδρου της Delta Air Lines, Glen Hauenstein, ο οποίος αναφέρει ότι ο εφετινός Μάρτιος γίνεται μήνας αιχμής για τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Γενικά, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι ρεκόρ στα ταξίδια κυρίως στην Ευρώπη. Γι αυτό και προσθέτουν επιπλέον δρομολόγια.