Γερ. Τιμοθεάτος: "Πρωτόγνωρη η κατάσταση να μην εκτελείται ο προγραμματισμός της ΠΙΝ για τις τουριστικές εκθέσεις - Δεν υπάρχει επικοινωνία για να ξέρουμε πώς να κινηθούμε"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 16:38

Γερ. Τιμοθεάτος: "Πρωτόγνωρη η κατάσταση να μην εκτελείται ο προγραμματισμός της ΠΙΝ για τις τουριστικές εκθέσεις - Δεν υπάρχει επικοινωνία για να ξέρουμε πώς να κινηθούμε"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος, για τα όσα κοινοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την απουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τις εκθέσεις τουρισμού.

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων για την στάση της ΠΙΝ στις τουριστικές εκθέσεις :

«Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε αυτό το δελτίο τύπου, γιατί η κατάσταση που υπάρχει φέτος είναι πρωτόγνωρη. Ασχολούμαι τουλάχιστον 20 χρόνια με τα συνδικαλιστικά των ξενοδοχείων και με την προβολή των νησιών μας και πρώτη φορά βλέπω να μην εκτελείται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας σχετικά με τις εκθέσεις. Έχω προσπαθήσει να ενημερωθώ, όμως ενημέρωση δε έχω. Το πλάνο της Περιφέρειας έχει φτιαχτεί, όμως στην Ουτρέχτη πήγαμε μόνοι μας ως Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου με δικό μας περίπτερο. Δεν υπάρχει επικοινωνία για να ξέρουμε πως θα κινηθούμε και η ενημέρωση που είχαμε ήταν από το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία ότι δεν έχει κλείσει περίπτερο για την έκθεση στο Βερολίνο η Περιφέρεια. Στην συνέχεια είχαμε επικοινωνία και με άλλα γραφεία του ΕΟΤ για εκθέσεις που μας ενδιαφέρουν και μας είπαν ότι δεν υπάρχει συμμετοχή. Στις πρώτες εκθέσεις για το 2023  στην Ουτρέχτη, στην FITUR  στην Μαδρίτη και στην MATKA στην Φινλανδία η Περιφέρεια δεν συμμετείχε».

«Ως Τουριστική Επιτροπή αποδίδουμε ένα πολύ σημαντικό έργο. Οι άλλες περιοχές δεν το έχουν κάνει θέμα, ούτε τους ενδιαφέρει. Εμείς ήμασταν πάντα στη λογική, ότι από τη στιγμή που γίνεται μία δαπάνη από την Περιφέρεια δεν γίνεται να γίνεται η ίδια δαπάνη από την Κεφαλονιά για το ίδιο πράγμα και δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να αλλάξουμε και προϋπολογισμό αρχή του χρόνου που δεν έχουν περάσει και οι προϋπολογισμοί των Δήμων. Γι αυτό και ως Ένωση ξενοδόχων πληρώσαμε το περίπτερο στην Ουτρέχτη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και στη Ιταλία που είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Κεφαλονιά και έχουν προγραμματιστεί και παρουσιάσεις εκεί. Μιλάμε με την εκπρόσωπο της έκθεσης στη Ιταλία και δεν έχει κάνει αίτηση η Περιφέρεια παρ όλα τα email που της έχουν σταλεί από τον Δεκέμβριο».

«Η ανακοίνωση μας δεν βγήκε για να δημιουργήσει πρόβλημα εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αναδεικνύουμε ένα πρόβλημα που είναι μπροστά μας και είναι γεγονός ότι την φετινή χρονιά δεν έχουμε παρουσία της Περιφέρειας σε Διεθνείς εκθέσεις. Το να πάμε σε κάποιες εκθέσεις δεν αφορά απλά τις μετακινήσεις μας. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει προεργασία από την Τουριστική Επιτροπή, έχουν κλειστεί τουλάχιστον 10 ραντεβού για το Βερολίνο και δεν υπάρχει χώρος για να συναντηθούμε, από την στιγμή που δεν έχει κλειστεί κάποιο περίπτερο από την Περιφέρεια. Θα μας εξυπηρετήσουν κάποιοι επιχειρηματίες, αλλά αυτή η λύση ούτε επαγγελματική είναι και ούτε δείχνει την καλύτερη εικόνα για τον προορισμό μας. Το περίπτερο είναι η διεύθυνση μας μέσα στην έκθεση και αυτή τη στιγμή θα είμαστε αόρατοι».

«Οι τρείς Δήμαρχοι της Κεφαλονιάς συμβάλλουν ούτως ώστε να έχει το μεγαλύτερο ταμείο τα τελευταία χρόνια η επιτροπή»

Ο κ. Τιμοθεάτος ανέφερε επίσης: «Η Τουριστική Επιτροπή μας έχει ένα ορισμένο μπάτζετ και έχει ορίσει ποιες ενέργειες θα κάνει. Οι τρείς Δήμαρχοι συμβάλλουν ούτως ώστε να έχει το μεγαλύτερο ταμείο τα τελευταία χρόνια η επιτροπή και μπράβο τους που το διαθέτουν, όμως έχουν κοστολογηθεί οι δράσεις και για να προσθέσουμε για την έκθεση που θα γίνει στο Λονδίνο, θα πρέπει να κόψουμε κάτι για να εντάξουμε αυτό. Τα προβλήματα είναι σοβαρά και γι αυτό βγάλαμε το δελτίο τύπου. Δεν έχουμε και καμία ενημέρωση, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, οι δυνατότητες για να ελιχθούμε, είναι μικρές».

«Η ΠΕΔΙΝ έχει προγραμματίσει κάποιες εκθέσεις έξω από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως στην έκθεση της Ζυρίχης που έκλεισε περίπτερο που δεν ήταν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Έκλεισε περίπτερο και στην έκθεση στο Μόναχο, με την λογική να μην υπάρχουν επικαλύψεις και μ αυτό τον τρόπο προσθέταμε παραπάνω εκθέσεις, προς όφελος όλων. Τώρα η ΠΕΔΙΝ δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει παραπάνω πράγματα τουλάχιστο τους πρώτους μήνες της χρονιάς. Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν και από κει. Υπάρχει και το πρόβλημα πλέον των χώρων στις εκθέσεις που έχουν κλειστεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο».

«Μέσα Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Περιφέρειας , είχαν πάει την προηγούμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το ότι η Περιφέρεια θα συμμετείχε. Τα προηγούμενα χρόνια πέραν της περιόδου του covid, υπήρχε παρουσία της Περιφέρειας, φέτος είναι ανεξήγητη αυτή η ιστορία».

Τέλος ο κ. Τιμοθεάτος σε σχέση με τις προκρατήσεις για το 2023, ανέφερε: « Οι προκρατήσεις ιδιαίτερα από την Αγγλική αγορά είναι πάρα πολύ καλές και αρχίζουν και από τις άλλες χώρες σιγά σιγά να μπαίνουν στην διαδικασία. Κινούμαστε στα επίπεδα του 2019 και αισιοδοξούμε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά , αν όχι καλύτερη του 2022, θα είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα με τα σημερινά δεδομένα. Στην Κεφαλονιά υπάρχει συνεργασία και από την Ένωση Ξενοδόχων και απο το Επιμελητήριο και απο την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων με τις τουριστικές επιτροπές και αποδίδουμε έργο. Είμαστε παράδειγμα όπως λειτουργούμε και αυτό αναγνωρίζεται και στις εκθέσεις όπως έγινε και στην Ολλανδία που μας συνεχάρησαν για την παρουσία μας ».

Ακολουθεί το ηχητικό του μηνύματος

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-872191283?si=994699abe0a94c559f1c36c4af5c3464&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250