Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου – Απολογισμός: Τα «παράσημα» με το ρεκόρ αφίξεων και το βραβείο στην WTM – Τα παράπονα για την Μελισσάνη και η βελτίωση των υποδομών (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 16:16

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου – Απολογισμός: Τα «παράσημα» με το ρεκόρ αφίξεων και το βραβείο στην WTM  – Τα παράπονα για την Μελισσάνη και η βελτίωση των υποδομών (video)

Με ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών για την Κεφαλονιά και ένα σημαντικό βραβείο στην τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου, ως «παράσημα», αλλά και διάθεση να εντοπιστούν και να λυθούν κάποια ζητήματα που εμφανίστηκαν υπό την μορφή παραπόνων, κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν, συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου, για τον απολογισμό της σεζόν, αλλά και για τις προτάσεις καλύτερης προβολής του νησιού μας για το 2023.

Στο προεδρείο βρέθηκαν, ο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε θέματα τουρισμού Μαρίνα Βεργωτή και ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Tμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης Σταύρος Κορκός – Κουρής.

"Ανάγκη για περισσότερα κρεβάτια" 

Το βραβείο «Best Destination for outdoor activities» που πήραμε στην φημισμένη έκθεση World Travel Market, είναι και μία επιβράβευση για τον κόπο και την δουλειά που έχει γίνει στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου» επεσήμανε ο Μαρίνα Βεργωτή, η οποία τόνισε πως από τις εταιρίες του εξωτερικού επισημάνθηκε η ανάγκη για περισσότερες κλίνες: «Η Κεφαλονιά μας είπαν έχει φοβερές δυνατότητες, αλλά δεν έχει πολλά κρεβάτια. Θα χρειαστούν περισσότερα, ώστε να μπορέσει να έρθει περισσότερος κόσμος. Οι περισσότερες εταιρίες θα κρατήσουν τα ίδια δρομολόγια και για το 2023, οπότε αναμένεται να έχουμε άλλη μία πολύ καλή τουριστική χρονιά», ενώ και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής και αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς όπως τόνισε «Ηταν μία πολύ καλή τουριστική χρονιά για το νησί μας».

DSC 0283

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκη, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, στάθηκε στην ανοδική πορεία της Κεφαλονιάς: «Η Κεφαλονιά έχει μία σημαντική ανοδική πορεία. Έχει καταγράψει ένα +35% σε σχέση με το 2019 και αυτό είναι πολλές χιλιάδες περισσότεροι επισκέπτες».  

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γαλιατσάτος, τ. αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και νυν περιφερειακός σύμβουλος, επεσήμανε την ανάγκη η Περιφέρεια να είναι πιο ενεργή στο κομμάτι του τουρισμού: «Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Περιφέρεια στεκόταν στο ύψος της και βοηθούσε τους δήμους. Αντί η Περιφέρεια να “σπρώχνει” τους δήμους και την Κεφαλονιά, οι δήμοι και συγκεκριμένα ο Δήμος Αργοστολίου, προσπαθεί να “σπρώξει τα βαγόνια” και να κινηθεί η ατμομηχανή του τουρισμού στο νησί μας. Μακάρι τότε και εγώ στην θητεία μου να έχα έναν Δήμο Αργοστολίου να βοηθάει τόσο».

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, τόνισε επίσης πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις «κρυμμένες αγορές που βρίσκονται στις πτήσεις από Αθήνα προς Κεφαλονιά».

Ο Διευθυντής της Skyserv και Swissport στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς Γιώργος Γεροντάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2023, τονίζοντας πως: «Στοχεύουμε σε έναν δυνατό Απρίλιο που φέτος ευνοεί καθώς το Ορθόδοξο Πάσχα είναι στις 16 Απριλίου και το Καθολικό Πάσχα στις 9 Απριλίου. Οι εταιρίες λίγο πολύ θα κρατήσουν όλα τα φετινά δρομολόγια που υπήρχαν. Άλλωστε, φέτος όλες οι πτήσεις από το εξωτερικό τραβήξανε και μάλιστα οι αεροπορικές εταιρίες, άνοιξαν νέους προορισμούς (π.χ. από την Νάπολι) μέσα στο Καλοκαίρι».

Η έλλειψη προσωπικού και τα παράπονα για τις υποδομές στην Μελισσάνη 

Η κουβέντα έφτασε και στα ζητήματα των υποδομών και στα προβλήματα που προέκυψαν και τα παράπονα που ακούστηκαν απο τους ανθρώπους των εταιριών ειδικότερα της Κρουαζιέρας.

Ο Ανδρέας Παντελιός, αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις, αλλά και το ζήτημα του λιμνοσπηλαίου της Μελισσάνης και τις υποδομές του, για το οποίο έγιναν – όπως τονίστηκε – πολλά παράπονα από τις εταιρίες.

Μας είπαν πως «Το 10 το καλό της Κεφαλονιάς, το κάψαμε» τόνισε ο Ανδρέας Παντελιός, ενώ η Μαρίνα Βεργωτή, είπε πως «Για το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Κεφαλονιάς, ακούμε τα περισσότερα παράπονα».

Όπως τονίστηκε τα παράπονα οφείλονται στον τεράστιο συνωστισμό που παρατηρείται στην Μελισσάνη, όταν υπάρχουν Κρουαζιερόπλοια στο νησί, στις τεράστιες ουρές αναμονής και στην έλλειψη κάποιας τέντας που θα προστατεύει τους επισκέπτες από τον ήλιο.

Για την βελτίωση των υποδομών τονίστηκε όπως θα επιδιωχθεί από την επιτροπή ένα ραντεβού με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, αλλά και με τον Δήμο Σάμης και τον δήμαρχο Μάκη Μονιά, για το ζήτημα της Μελισσάνης.

Ο Σταύρος Κορκός – Κουρής, τόνισε όσον αφορα την προβολή για το 2023: «Στεκόμαστε και πάλι στο πώς θα προεκτείνουμε την σεζόν, αλλά και στις outdoor activities».

Οι προτάσεις προβολής που θα υποβληθούν, θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακολουθήστε την συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/1090290104947519}

DSC 0285DSC 0286DSC 0289DSC 0293DSC 0295DSC 0300DSC 0303DSC 0305DSC 0306DSC 0307DSC 0310DSC 0311DSC 0312DSC 0313DSC 0315DSC 0316DSC 0318DSC 0319DSC 0321