Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το φθινόπωρο αλλά ο πληθωρισμός "ροκανίζει" προορισμούς και διάρκεια διακοπών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 13:48

Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το φθινόπωρο αλλά ο πληθωρισμός "ροκανίζει" προορισμούς και διάρκεια διακοπών

Οι Βρετανοί στην πλειονότητά τους –πάνω από τα δύο τρίτα - θα ταξιδέψουν αυτό το φθινόπωρο παρά τις πιέσεις από το αυξημένο κόστος ζωής, σύμφωνα με τη νέα έρευνα Autumn Travel Index της Tripadvisor.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε συνδυασμό πρωτογενούς έρευνας της Tripadvisor και δεδομένων καταναλωτικών τάσεων, εντόπισε ότι το 68% των ερωτηθέντων από το Ην. Βασίλειο σχεδιάζουν κάποια φθινοπωρινή ταξιδιωτική απόδραση το 2022.

Ενώ η έρευνα δείχνει ότι τα αυξανόμενα κόστη δεν αποθαρρύνουν τους Βρετανούς από τα ταξίδια το φθινόπωρο, τρεις στους πέντε (60%) δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός θα έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν.

Το 30% δήλωσε ότι πιθανόν να ταξιδεύει για μικρότερα χρονικά διαστήματα και αντίστοιχο ποσοστό ότι θα ταξιδεύει σε πιο κοντινούς προορισμούς από ο,τι προέβλεπαν προηγούμενοι προγραμματισμοί διακοπών.

Ωστόσο, η συστηματική αύξηση των τιμών προκαλεί αλλαγές στις καταναλωτικές τους συνήθειες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η προσαρμογή των ταξιδιωτικών σχεδίων. Παρά τα αυξημένα κόστη, η έρευνα έδειξε ότι δύο στους πέντε (37%) συνεχίζουν να έχουν πρόθεση διακοπών σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό τους αυτό το φθινόπωρο.

Τέλος, η μέση αξία ενός ταξιδιού για κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για αυτό το φθινόπωρο είναι αυξημένη κατά 83% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021.

tornosnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250