Κατσούρης στον COSMOS 96,5: «Η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία»- Τι αναφέρει για το περιστατικό με τους επιβάτες της TUI

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 09:47

Κατσούρης στον COSMOS 96,5: «Η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία»- Τι αναφέρει για το περιστατικό με τους επιβάτες της TUI

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο Τουριστικός Πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Κατσούρης ο οποίος περιέγραψε την εικόνα της τουριστικής κίνησης έως τώρα στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα:

«Μπορώ να πω με σιγουριά πλέον ότι οι προβλέψεις που κάναμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και το υπόλοιπο της σεζόν και τον Οκτώβρη θα κάνουμε την αποτίμηση μας».

Στο συμβάν με πρόσφατη πτήση της TUI: «Την Κυριακή κατά τον έλεγχο του αεροσκάφους στην Κεφαλονιά διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνει περαιτέρω τεχνικός έλεγχος και ίσως χρειαζόταν κάποιο ανταλλακτικό, οπότε δεν δόθηκε το οκ για να πετάξει. Οι επιβάτες ενώ είχαν μπει στην διαδικασία του check-in ,έπρεπε να επιστρέψουν, να τους μεταφέρουμε σε προσωρινά καταλύματα για μία νύχτα και να φύγουν την επόμενη. Πληροφοριακά το αεροσκάφος θα πετάξει την Τρίτη από τη Κεφαλονιά με δύο πιλότους. Ταυτόχρονα σε συντονισμό με την Swissport τον Handlerr της εταιρείας έγινε αναζήτηση δωματίων δεν βρέθηκαν επαρκή για να διανυκτερεύσουν οι 183 επιβάτες οπότε αναγκαστικά μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη. Ευχαριστώ την Levante Ferries , η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ με την καθυστέρηση του πλοίου. Κατανοώ τον εκνευρισμό κάποιων επιβατών, αλλά καταλαβαίνετε τι δυσφήμιση θα ήταν για το νησί μας να μείνουν 180 επιβάτες στο δρόμο. Είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να προβλεφθεί και εκεί βλέπουμε πόσο περιορισμένες δυνατότητες έχουμε σε Ξενοδοχεία και καταλύματα. Αυτή η περίοδος θεωρείται  high -Season, οι πληρότητες αγγίζουν το 98% και σε κάποια καταλύματα το 100% , την εικόνα μας στο τουριστικό κομμάτι πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και έπρεπε αυτοί οι πελάτες κάπου να διανυκτερεύσουν. Οι επιβάτες επέστρεψαν την Δευτέρα στην Αγγλία από το αεροδρόμιο του Άραξου. Σ αυτές τις περιπτώσεις το οποιοδήποτε κόστος μεταφοράς και διανυκτέρευσης το καλύπτει η εταιρία, από κει και πέρα το αν δικαιούται ο κάθε πελάτης κάποια αποζημίωση, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ανάλογα πως το χειρίζεται η κάθε εταιρία.  Είναι κάτι που φεύγει από μας ως προορισμό, δεν μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, αντίθετα είναι ευχαριστημένοι  για το ότι βρέθηκε λύση άμεσα».

Στις προβλέψεις του για τον Οκτώβριο: « Το πτητικό πρόγραμμα είναι ικανοποιητικό μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, οπότε θεωρώ ότι θα πάμε καλά».

Στα ταξίδια των Κεφαλονιτών προς την Ευρώπη την τουριστική περίοδο: « Επειδή οι περισσότεροι διατηρούν επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό δεν υπάρχει μεγάλη μετακίνηση αυτή την περίοδο. Στην αρχή της σεζόν που υπήρχαν απ ευθείας πτήσεις με την Ιταλία, πάρα πολλοί Κεφαλονίτες ταξίδεψαν στη Ρώμη η στην Αγγλία για διακοπές. Το ίδιο θα γίνει και τον Οκτώβριο –Νοέμβριο,όταν κλείνουν οι εποχιακές εργασίες. Παραδοσιακά όμως πάντα οι Κεφαλονίτες πηγαίνουν διακοπές μετά το πέρας της σεζόν».

Στο feedback (τα σχόλια) των επισκεπτών μας : «Στην αρχή της σεζόν υπήρχε ένας εκνευρισμός λόγω των καθυστερήσεων στα αεροδρόμια τους. Αυτό δείχνει σιγά σιγά  να έχει ξεπεραστεί, σίγουρα υπάρχουν κάποιες μικρότερες καθυστερήσεις, αλλά όχι αυτό που γινόταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Τώρα υπάρχει μία ομαλότητα, οι πελάτες που έρχονται και φεύγουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που το λατρεύουν και σίγουρα θέλουν να επιστρέψουν. Είναι κάποια προβλήματα που τα γνωρίζουμε στο νησί μας και τώρα που θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα, θεωρώ ότι θα τα ξεπεράσουμε και θα τα διορθώσουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250