Στο επίκεντρο τα προβλήματα των ενοικιαζομένων δωματίων - Δηλώσεις Στασινόπουλου στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 12:38

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των ενοικιαζομένων δωματίων - Δηλώσεις Στασινόπουλου στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα»,  φιλοξενήθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Στασινόπουλος με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε σ αυτή την πρώτη συνάντηση με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ιονίων Νήσων σημειώνοντας ότι αυτή η επικοινωνία έπρεπε να είχε ξεκινήσει χρόνια πριν. Έγινε μια υβριδική συζήτηση μέσω διαδικτύου όπου τέθηκαν προς συζήτηση τα πολλά περιβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου . Σχολίασε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν ως μικρές επιχειρήσεις να ενταχθούν στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία υφίστανται γιατί το κίνητρο στα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι και οι θέσεις εργασίας. λέγοντας: «Είναι αυτοί που στηρίζουν χρόνιους πελάτες ,είναι και κοινωνική η προσφορά που κάνουν, γιατί δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από τον τουρίστα που γυρίζει πίσω ευχαριστημένος. Είναι σημαντικό να νιώθε ασφάλεια στον τόπο που βρίσκεται. Εντοπίσαμε αυτά όλα τα προβλήματα  και σίγουρα εμείς θα τα μεταφέρουμε προς την κεντρική Κυβέρνηση , να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον συγκεκριμένο κλάδο.»

Αναφέρθηκε στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί  και θα αρχίσει να εφαρμόζεται μετά το Πάσχα ο οποίος αφήνει έξω τα ενοικιαζόμενα όπως και οι προηγούμενοι, όμως μετά από 2 χρόνια πανδημίας  όπως τόνισε , θέλουν υποστήριξη αυτές οι επιχειρήσεις

Υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είχε βγάλει τα προγράμματα ΕΣΠΑ για ίδρυση νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων ,που έδινε την δυνατότητα σε μικρά καταλύματα να δημιουργηθούν από την αρχή. Τότε στα Ιόνια Νησιά αιτηθήκανε 400 επιχειρήσεις και εγκριθήκανε όλες και ήδη έχει αρχίσει η χρηματοδότηση και τρέχει κανονικά σε όσους έχουν ξεκινήσει τις επενδύσεις. Το πρόβλημα όμως είναι με τα υπάρχοντα και το ζήτημα είναι να μην δημιουργούνται κουφάρια παλαιών δωματίων και σύγχρονες κατοικίες δίπλα τους, γιατί δεν είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. 

Συνέστησε ενεργειακή αναβάθμιση, που θα δώσει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ενταχθούν στο πρόγραμμα  που ξεκινά με το Πάσχα, ωστόσο έχουν ανάγκη ανακαίνισης του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού  τους και εκεί  δίνει η Περιφέρεια έμφαση.

Στην συζήτηση που έγινε καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι λύσεις που πρότειναν οι Πρόεδροι  θα τις καταθέσουν γραπτώς και θα γίνει η προώθηση τους στην κεντρική Κυβέρνηση μήπως και εξευρεθεί λύση είπε ο κ. Στασινόπουλος.

Υπερτόνισε το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού στους επιχειρηματίες του χώρου αλλά και σε πολλούς  άλλους τομείς τα για το οποίο θα πρέπει να ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο το επόμενο διάστημα  και  το οποίο όπως  ο ίδιος πιστεύει ότι θα πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα. «Πρέπει τα προβλήματα να τα κοιτάμε κατάματα, να χτυπάμε γροθιά στο τραπέζι και να λέμε ,όχι, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις. Γι αυτό καλούμαστε και είμαστε εδώ για να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα μέσα από τις διαβουλεύσεις που γίνονται στις συζητήσεις , όπως κάναμε με τον κλαδικό τομέα των δωματίων και να προχωρήσουμε μετά και στους άλλους φορέις.»

Τέλος όσον αφορά την ύπαρξη ενδιαφέροντος επενδυτών για τα Ιόνια Νησιά , ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι τα Ιόνια Νησιά φέτος θα βουλιάζανε από τον τουρισμό αλλά υπάρχει ένα μούδιασμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία . Στην Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα η οικοδομή  όπως είπε, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην καλύτερη της εποχή , γίνονται καινούργιες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, βίλες, γίνεται αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος  και αυτός είναι ο βασικός κορμός και στόχος της Περιφέρειας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250