Γ. Γεροντάκης: "Θα έχουμε καλές πληρότητες και καλή κίνηση στην Κεφαλονιά - Έρχεται δυνατός Απρίλιος με πτήσεις που δεν είχαμε δει ούτε το '19"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:13

Γ. Γεροντάκης: "Θα έχουμε καλές πληρότητες και καλή κίνηση στην Κεφαλονιά - Έρχεται δυνατός Απρίλιος με πτήσεις που δεν είχαμε δει ούτε το '19"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά, Γιώργος Γεροντάκης, για την έναρξη των τουριστικών πτήσεων εξωτερικού στις 27 Μαρτίου και την πορεία των αφίξεων την καλοκαιρινή περίοδο.

Η Κεφαλονιά ετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο του 2022 και για την έναρξη των τουριστικών πτήσεων ο κ. Γεροντάκης ανέφερε: «Ανοίγουμε την τουριστική περίοδο 27 Μαρτίου με την Ryanair, η οποία πετάει από Λονδίνο. Είναι δρομολογημένη πτήση. Όλες οι πτήσεις οι οποίες θα έρθουν στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο είναι της Ryanair με δρομολογημένα σκάφη, της Easyjet το ίδιο και στο τέλος Απριλίου ξεκινάει και η Transavia, το Παρίσι και το Άμστερνταμ πάλι με ελεύθερες πτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία κάνει δρομολόγια χωρίς να ναυλώνει τα αεροσκάφη της. Με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων αυτές οι πρώτες πτήσεις που έρχονται από την Αγγλία, έχουν καλές πληρότητες. Μένει να δούμε τις πτήσεις από Ιταλία που θα έρθουν πρόσφατα τι πληρότητα θα παρουσιάσουν».

Μπροστά στις πρόσθετες προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία σαφώς και υπάρχει ανησυχία σε όλους δήλωσε ο κ. Γεροντάκης αποτυπώνοντας τα θεμελιώδη μεγέθη στις κρατήσεις  «Όλα δείχνουν καλά, οι πληρότητες είναι εντάξει, τα δρομολόγια είναι εκεί που είναι, θα προχωρήσουνε κανονικά, δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις δρομολογίων. Θετικό αυτό. Εν συνεχεία αυτό που βλέπω, όντας στην αγορά πολλά χρόνια, είναι μια υπερκινητικότητα, βλέπω μια αεροπορική εταιρεία δυνατή, μεγάλη, να νοικιάζει επιπλέον αεροσκάφη από άλλη εταιρεία, γιατί δεν της φτάνουν τα αεροσκάφη. Αυτό σημαίνει ότι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μία κίνηση. Δεν παύει όμως η ανησυχία του πολέμου να υπάρχει».

Ο κ. Γεροντάκης αναφέρθηκε επίσης, στο ενεργειακό πρόβλημα και στην ψυχολογία του κόσμου λόγω του πολέμου που είναι ανασταλτικοί παράγοντες και για τον τουρισμό, ενημέρωσε σχετικά με την πολιτική των αεροπορικών εταιριών να κλείνουν τις προμήθειες των καυσίμων από την προηγούμενη χρονιά, οπότε δεν θα επιβαρυνθούν με την άνοδο των τιμών, όμως υπάρχουν και εταιρείες που διαπραγματεύονται την τελευταία στιγμή για τα καύσιμα και υπάρχει και αυτό το πρόβλημα. Στάθηκε και στην τρόπο χειρισμού της ενεργειακής κρίσης των εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης σε σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες δίνοντας το στίγμα των πολιτικών που υφίστανται σ αυτό τον τομέα.

Θα έχουμε έναν δυνατό Απρίλιο με πτήσεις που δεν είχαμε στο παρελθόν, ούτε και το 2019 όπως είπε. Τον Μάιο βλέπει ότι οι tour operator ξεκινάνε με φούλ πρόγραμμα και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι αρκετά υψηλές και με την πολυετή πείρα που φέρει, θεωρεί ότι υπάρχουν οι ενδείξεις για ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ιούνιος καλώς εχόντων των πραγμάτων είναι ο μήνας της Αγγλικής αγοράς ,με μεγάλες πληρότητες και μετά ακολουθούν οι μήνες της δυνατής σεζόν που ακολουθούν και άλλες αγορές.

Κλείνοντας ο κ. Γεροντάκης σημείωσε: «Αυτή η εικόνα που παίρνουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι θα έχουμε καλές πληρότητες και καλή κίνηση. Φέτος αυτό που παρατηρείται, είναι ότι ανοίγει και η αγορά της Ρουμανίας, η Πολωνία παραμένει, στο τέλος Απριλίου ξεκινά κα ι η σύνδεση με το Παρίσι και όταν μπαίνει μια καινούργια αεροπορική σύνδεση με καινούργια γραμμή, ελκύει εν συνεχεία και άλλους και ξεκινάει και αναπτύσσεται. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα ,αρκεί να μη συμβεί κάτι το διαφορετικό, το οποίο θα ανατρέψει την κατάσταση. Τα πράγματα δείχνουν καλά από άποψη κινήσεων αεροπλάνων και πληρότητας. Όλα είναι θετικά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-789843215?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250