Ατσάρος στον COSMOS 96.5 : Μείζον θέμα οι ναυαγοσώστες στις πισίνες

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 13:11

Ατσάρος στον COSMOS 96.5 : Μείζον θέμα οι ναυαγοσώστες στις πισίνες

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο  Δημήτρης Ατσάρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης για θέματα τα οποία αφορούν στα ενοικιαζόμενα καταλύματα

Ο κ .Ατσάρος αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της υποχρεωτικής παρουσίας  ναυαγοσώστη στις πισίνες καταλυμάτων, οι οποίοι σε αριθμό φτάνουν τους 40 χιλιάδες για όλη την Ελλάδα σύν τους ναυαγοσώστες των παραλιών. 'Οπως σημείωσε για το θέμα αυτό  δεν έχει εξευρεθεί ακόμα λύση καθώς οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν δίνουν καμία σημασία στα έγγραφα - αιτήσεις και  όλα αυτά ενώ πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής σεζόν. "Σαφώς θέλουμε να υπάρχει ασφάλεια, αλλά αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα κλείσουν τις πισίνες τους ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να τις ανοίξουν και παράνομα" εξήγησε. Ο καλεσμένος αναφέρθηκες και στον «αντιαναπτυξιακό» νόμο όπως τον χαρακτήρισε που με τους όρους που τέθηκαν δεν έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, για τα οφειλόμενα από τον Κοινωνικό τουρισμό του 2021, ενώ έχουν καλύψει το ανάλογο ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος 

Για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα καταλύματα το 2022 ανέφερε ότι επί της ουσίας σε σχέση με το 2021, απαιτείται μια επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης  για τις επιχειρήσεις των τουριστικών καταλυμάτων που ήδη είχαν λειτουργήσει και την προηγούμενη χρονιά εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022 και παρέθεσε όσα εμπεριέχονται στα πρωτόκολλα του 2022. «Ως Ομοσπονδία όταν ξεκινήσανε από το 2020 να υπάρχουν τα πρωτόκολλα, γυρίσαμε όλη την Κεφαλονιά, ενημερώσαμε τον κόσμο δια ζώσης, βγάλαμε τα πρωτόκολλα σε 5 διαφορετικές γλώσσες ούτως ώστε να τα γνωρίζουν και οι επισκέπτες και να υπάρχουν και μέσα στους χώρους των δωματίων και προσπαθήσαμε να εκπαιδεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το προσωπικό. Θεωρώ  ότι μετά από 2 χρόνια  ο κόσμος έχει εξοικειωθεί και με τις όποιες επικαιροποιήσεις γίνονται φέτος που θα τις εξηγήσουμε με σαφήνεια στους συναδέλφους, θα δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην ποιότητα κάτι το οποίο κρατήθηκε από όλους τους κλάδους στο νησί μας σε πολύ ψηλό επίπεδο.» 

Αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην τουριστική αγορά και κατέθεσε την άποψη ότι μαζί με την  συνεχή αύξηση σε μια ήδη υπερτιμολογημένη ενεργειακή κρίση συνθέτουν ένα πλαίσιο μιας πολύ μεγάλης απειλής που θα δεχθεί ο τουρισμός.

Έχει μειωθεί πάρα πολύ ο αριθμός των κρατήσεων ,ακυρώσεις δεν υφίστανται όμως θεωρεί ότι δεν πρέπει να στοχεύσουν στα νούμερα του 2019. Αυτή τη στιγμή όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, όπως είπε όμως το αν αυτό θα μεταφραστεί σε αριθμούς , μένη να αποδειχθεί.

Τέλος σημείωσε ότι η Κεφαλονιά έχει από τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον οδικό τουρισμό και δεν άφησε ασχολίαστο ότι στη μόνη χώρα που αυξάνονται τα καύσιμα είναι στην Ελλάδα. 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης