Πόσο έχει επηρεαστεί ο τουρισμός στην Κεφαλονιά από τον πόλεμο ; - Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:17

Πόσο έχει επηρεαστεί ο τουρισμός στην Κεφαλονιά από τον πόλεμο ; - Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Με το: «Υπομονή και ψυχραιμία να δούμε τι θα γίνει.» Ξεκίνησε να περιγράφει την επικρατούσα κατάσταση στον τουριστικό κλάδο. «Οι κρατήσεις παρουσιάζουν μία κάμψη τις 2 τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχουν ακυρώσεις, απλά έχει κοπεί λίγο ο ρυθμός των κρατήσεων. Το ενθαρρυντικό είναι ότι εξακολουθούν κι έρχονται κρατήσεις. Δεν έχουμε φαινόμενα πανδημίας που ψάχναμε να βρούμε κράτηση.» 

Καλούμενος να καταθέσει την άποψη του για την απόφαση της Βρετανίας να καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς , ανέφερε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον covid-19, πρέπει να το αφήσουμε πίσω αυτό, μη παραβλέποντας ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται. Όσο για την χαλάρωση των μέτρων συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για την Βρετανία.

Για το ενεργειακό κόστος που επωμίζεται ο κλάδος του τουρισμού απάντησε ότι απασχολεί όλους τους επαγγελματίες του χώρου ,οι τιμές στις κρατήσεις είναι στα επίπεδα του 2019 ,με άγνωστο το ενεργειακό κόστος  και την ρήτρα αναπροσαρμογής οπότε υφίσταται μία κατάσταση που δεν μπορεί να ελεγχθεί. 

Επίσης οι ανατιμήσεις των προιόντων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός , θεωρεί ότι τα ποσά είναι πάρα πολύ μικρά  και ειδικά για τις επιχειρήσεις δεν ανακοινώθηκε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο σημαντικό, είναι η επιμήκυνσης των δόσεων   της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Ο κ. Τιμοθεάτος αναφέρθηκε επίσης  στον κοινωνικό τουρισμό και στα προβλήματα που υφίστανται σε σχέση με τις πληρωμές της προηγούμενης χρονιάς, στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον τουρισμό και ευχήθηκε να λήξει σύντομα.

Κλείνοντας  ανέφερε ότι έχει συσταθεί επιτροπή στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για την κρουαζιέρα  η οποία θα ασχοληθεί και με αυτό τον τομέα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

 




16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250