Επιτροπή Τουρισμού: Επί τάπητος η έκθεση στο Μαϊάμι και τα προβλήματα πριν την έναρξη της περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 09:36

Επιτροπή Τουρισμού: Επί τάπητος η έκθεση στο Μαϊάμι και τα προβλήματα πριν την έναρξη της περιόδου

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς, συνεδρίασε χθες στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Κέφαλος».

Ρεπορτάζ: Κρήτη Θωμάτου

Αρκετές ήταν οι απουσίες φορέων και μελών της επιτροπής, ενώ από τα πρώτα θέματα ήταν η υποβολή γραπτής παραίτησης δυο μελών της επιτροπής. Πρόκειται για τους Χρήστο Λευκαδίτη και Μάκη Τουμάση. Η επιτροπή δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, καθώς αρμόδιο γι’ αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ευάγγελος Κεκάτος, έδωσε πλήρη αναφορά για την έκθεση SEATRADE στο Μαϊάμι στην οποία και εκπροσώπησε τα Ιόνια Νησιά. Διέψευσε κατηγορηματικά και χαρακτήρισε «ανοησίες» και «μαϊμού ρεπορτάζ» όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί αποτυχημένης παρουσίας μας στην έκθεση.

«Το περίπτερο της Ελλάδας βρισκόταν σε μία από τις πιο προνομιακές θέσεις του εκθεσιακού κέντρου δίπλα στο Μοντε Κάρλο. Δυστυχώς ο ΕΟΤ αν και έχουμε Κεφαλλονίτη Υπουργό δεν είχε διορθώσει το φυλλάδιο κρουαζιέρας και η Κεφαλονιά δεν αναφερόταν σε αυτό! Η Κεφαλονιά όμως έχει καλό όνομα στις κρουαζιέρες και αποτελεί έναν ανερχόμενο προορισμό» δήλωσε ο κ. Κεκάτος.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο κ. Παναγής Μεταξάτος, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε πρόεδρος Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων. Ο κ. Μεταξάτος, δέχθηκε συγχαρητήρια από όλους και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις μελών. Ανέφερε δε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν τρέχουν προγράμματα επιδοτήσεων για κατασκευή καταλυμάτων» και ότι ο ίδιος είναι υπέρ των επιδοτήσεων αρκεί να δίνονται σε πραγματικούς αγρότες και οι μονάδες να μην ξεπερνούν τα 50 δωμάτια.

Το μεγάλο ερώτημα όλων ήταν: πότε θα αρχίσουν και πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την καθαριότητα του νησιού. Ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου δήλωσε ότι «είναι ουτοπικό και ψέμα ότι θα είναι όλα έτοιμα στις 2 Απριλίου. Ο δήμος φέτος 73 εποχιακούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα μοιραστούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με τα απαραίτητα μηχανήματα καθαριότητας».            Πάντως ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα κ. Ματιάτος δεν ήταν στην συνεδρίαση.

Ο τουριστικός πράκτορας κ. Θανάσης Καραπέτσας σχολιάζοντας την πτώση στις κρατήσεις από Γερμανία δήλωσε ότι μας ευνοεί που δεν έχουμε Γερμανούς. Τουριστικοί προορισμοί όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική όπου το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών ήταν Γερμανοί θα έχουν πρόβλημα. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η πτήση της Ryanair από Ντίσεντολφ για Κεφαλονιά ματαιώθηκε.

Τα μέλη της επιτροπής από την περιοχή της Παλλικής, κ. Στρίντζης , κ.Αραβαντινός και η κα Ατσάρου, έκαναν λόγο για τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την καθαριότητα στην περιοχή τους. Ο πρόεδρος πρότεινε να γίνει μία συνάντηση στο Ληξούρι παρουσία και του αντιδημάρχου της περιοχής κ. Θεοφυλάτου προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς όλα αυτά τα προβλήματα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250