«Κλειδώνει» το Φρανκφούρτη – Κεφαλονιά για το 2022 με την Condor Airlines!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:57

«Κλειδώνει» το Φρανκφούρτη – Κεφαλονιά για το 2022 με την Condor Airlines!

Μπορεί η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair να ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πιο πολυσύχναστο της Γερμανίας, στα τέλη Μαρτίου και ότι κλείνει την βάση της εκεί, όμως η Κεφαλονιά έχει ήδη προχωρήσει τις επαφές της, ώστε η Φρανκφούρτη να υφίσταται ως αεροδρόμιο το οποίο θα συνδέεται με το νησί μας.

Τόσο από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, γίνονται μεγάλες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση που φαίνεται να καρποφορούν. Και το λέμε αυτό διότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γερμανική Εταιρεία Condor Airlines, (που από πέρσι έχει ξεκινήσει μία πολύ καλή συνεργασία με την Κεφαλονιά) και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η εταιρεία να εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο την τουριστική σεζόν του 2022.

Μάλιστα, απ’ ο,τι φαίνεται είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας (απομένουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα), καθώς και ο τύπος του Αεροσκάφους έχει καθοριστεί (Airbus 321), αλλά και ο αριθμός των αφίξεων στο νησί μας (μία φορά την εβδομάδα).

Η εταιρία άλλωστε, ενημέρωσε πως έχει κάνει συμφωνία και με την SkyExpress, ώστε να εξυπηρετεί για την Κεφαλονιά και άλλες δύο πόλεις (η μία από αυτές η Λειψία), όχι με απευθείας πτήση, αλλά με μία ενδιάμεση στάση την Αθήνα.

Η Τουριστική ςπιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, δείχνει για μία ακόμη φορά ότι έμπρακτα προσπαθεί να καθιερώσει την Γερμανική αγορά στο νησί μας.

Και ήδη της πιστώνεται πως το 2021 προστέθηκε για πρώτη φορά η Στουτγκάρδη.

Και είναι άκρως σημαντικό που φέτος έγινε αυτή η συζήτηση, ώστε να επανέλθει η Φρανκφούρτη στην Κεφαλονιά, που είναι το πρώτο αεροδρόμιο σε αναζήτηση των Γερμανών για την Κεφαλονιά και ένα από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας!

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Inkefalonia.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250