Τουριστική Επιτροπή Δ. Αργοστολίου: Επιτυχία! Ξεκινάει το 2022, η αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιά – Παρίσι!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 10:58

Τουριστική Επιτροπή Δ. Αργοστολίου: Επιτυχία! Ξεκινάει το 2022, η αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιά – Παρίσι!

 Ικανοποιητικός ο απολογισμός για το 2021 και αισιοδοξία για ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον!

Η τουριστική σεζόν του 2021, σχεδόν ολοκληρώθηκε και πλέον η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου, κάνει τον απολογισμό της και θέτει τους στόχους της για την επόμενη σεζόν.

Χθες, συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες δια ζώσης στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», ενώ υπήρχε και η δυνατότητα να συμμετέχουν τα μέλη της και με τηλεδιάσκεψη.

Ηταν μία συνεδρίαση που έβγαλε και μία σημαντική είδηση για την Κεφαλονιά, καθώς – όπως τονίστηκε - κατά 99%- , απομένουν μόνο κάποια τυπικά ζητήματα, ξεκινάει από τον Απρίλιο του 2022 και η αεροπορική σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Γαλλία και συγκεκριμένα με το αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι!

DSC 0003

Επιτυχία για την Τουριστική Επιτροπή και τον Δήμο Αργοστολίου η συμφωνία 

Άλλη μία επιτυχία που πιστώνεται στην Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου, η οποία μεθοδικά δούλεψε και κατάφερε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της εταιρίας Transavia, ώστε να ανοίξει ο δίαυλος τουριστών και από την Γαλλία!

Στην συνεδρίαση η επίτιμη πρόεδρος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, Εμμανουέλα Σιναγκρα, ενημέρωσε το Σώμα, για τις σημαντικές εξελίξεις!

Θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Σάββατο) από 23 Απριλίου, με αεροσκάφη 180 θέσεων, από το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι. Η σεζόν από την Γαλλία, έχει συμφωνηθεί να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

DSC 0016

DSC 0010

Όσον αφορά τώρα τον απολογισμό της σεζόν του 2021, την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Νίκος Κουρκουμέλης. Τα μέλη της τουριστικής επιτροπής, ανέπτυξαν με βάση την δική τους εμπειρία τι έζησαν μέσα στη σεζόν του 2021.

Σχολιάστηκε θετικά το γεγονός πως υπήρξε μεγάλη αύξηση από τον οδικό τουρισμό, που ήταν εσωτερικός τουρισμός και τουρισμός από τις χώρες των Βαλκανίων. Τονίστηκε δε ότι ευχάριστη έκπληξη φέτος ήταν οι τουρίστες από την Ρουμανία που ήρθαν στην Κεφαλονιά.

Όσον αφορά τις αφίξεις από την Μεγάλη Βρετανία, τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη τουριστική αγορά έχει αρχίσει να ανακάμπτει και φέτος υπήρχε αύξηση των αφίξεων 50% σε σχέση με το 2020. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι άρχισε να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο του 2021, ήταν ίσως η καλύτερη στην τουριστική ιστορία της Κεφαλονιάς.

«Το 2022 θα είναι μία κανονική χρονιά για τον τουρισμό»

Υπάρχει πάντως μεγάλη αισιοδοξία ότι η τουριστική σεζόν του 2022, θα ανοίξει επισήμως στην … ώρα της φέτος (1η Μαΐου), χωρίς να υπάρχουν τα προβλήματα της Πανδημίας, που κράτησαν μεγάλο μέρος τουριστών μακριά από προορισμούς, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας. «Το 2022 θα είναι μία κανονική χρονιά για τον τουρισμό» ειπώθηκε από όλους.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος, μέλος της τουριστικής επιτροπής, ανέπτυξε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τις μελέτες όσον αφορά τις Περιπατητικές διαδρομές στον Δήμο Αργοστολίου, μετά την προμελέτη που είχε παρουσιαστεί από την Path Of Greece και την προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή τους.

Στην συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Αργοστολίου, θα έχει μία … πολυδύναμη αποστολή και εκπροσώπιση, στην επικείμενη τουριστική έκθεση WTM (World Travel Market), η οποία θα διεξαχθεί αρχές Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0005DSC 0006DSC 0007DSC 0009DSC 0012DSC 0013DSC 0015DSC 0018DSC 0022DSC 0024DSC 0026DSC 0027DSC 0028




00 inkefalonia general ad 300X250