Θ. Καραπέτσας: "Φέτος ήρθαν τουρίστες στην Κεφαλονιά που δεν τους είχαμε τα προηγούμενα χρόνια - Έχουμε πουλήσει ήδη το 30% του τουριστικού προϊόντος για το 2022"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 17:17

Θ. Καραπέτσας: "Φέτος ήρθαν τουρίστες στην Κεφαλονιά που δεν τους είχαμε τα προηγούμενα χρόνια - Έχουμε πουλήσει ήδη το 30% του τουριστικού προϊόντος για το 2022"

Στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο τουριστικός πράκτορας, Θανάσης Καραπέτσας, αναφορικά με την τουριστική σεζόν του 2021, αλλά και τις προσδοκίες για την σεζόν του 2022.

Ο κ. Καραπέτσας αναφέρθηκε στην παρουσίαση των δράσεων της JET2.COM και JET2HOLIDAYS που έκανε στην Κεφαλονιά πριν μερικές μέρες λέγοντας.

«Είναι τρίτη φορά που γίνεται αυτό το event από τον Jet2.com στην Κεφαλονιά. Είχε γίνει και το 2016 και το 2019. Πρόκειται για μία εταιρία που είναι δυναμική και ανερχόμενη, κάλυψε το κενό της Thomas Cook στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Είναι μία εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την Κεφαλονιά και το δείχνει έμπρακτα και γι’ αυτό δεν έρχεται κάποιος χαμηλόβαθμος, αλλά έρχεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ο κ. Στιβ Χίπι, ο οποίος μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, κάνει την παρουσίαση της εταιρείας του και τουλάχιστον μας δίνει μία αισιόδοξη νότα και το ποιος είναι ο στόχος της συγκεκριμένης εταιρείας στην Κεφαλονιά.

Μας έδωσε μία καλή αισιόδοξη νότα, βέβαια υπάρχει αστερίσκος της πανδημίας, που ευελπιστούμε να τον ξεπεράσουμε, διότι έχει φρενάρει τώρα δύο χρόνια και μας έχει οδηγήσει στο σημείο που μας έχει οδηγήσει. Εκτός του γεγονότος, ότι η JET2.COM θα έχει 19 πτήσεις την εβδομάδα, συν 4 σε σχέση με την φετινή σεζόν, θα τις φέρει πιο νωρίς τον Μάιο. Η εταιρεία θα ξεκινήσεις να φέρνει κόσμο από το Μάιο και συγκεκριμένα από τις 30 Απριλίου και θα πάει και θα φτάσει έως και τον Οκτώβρη, Ως τα τέλη Οκτώβρη. Και βλέπουμε πως όχι μόνο θα πυκνώσουν οι πτήσεις το Μάη αλλά θα πυκνώσουν και τον Οκτώβρη.

Αυτό που θέλουμε διακαώς είναι να παρατείνουμε τη σεζόν η οποία έχει συρρικνωθεί αρκετά με την πανδημία. Παίζει ρόλο όμως και τι θα υπάρχει ανοιχτό τον Οκτώβριο. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε πιο νωρίς. Να είμαστε έτοιμοι αρχές Απριλίου και να μπορεί να υπάρχει να υπάρχουν καταστήματα ανοιχτά τέλη Οκτωβρίου.Ο τουρίστας που θα έρθει στην Κεφαλονιά, πρέπει να βρει όλες τις υπηρεσίες και τις διευκολύνσεις. Αλλιώς θα μας έρχονται όλοι μες στον Αύγουστο και τον Ιούλιο. Θα έρχονται όλοι μαζεμένοι και δεν θα μπορούμε να παρέχουμε την φιλοξενία με τον τρόπο που ξέρουμε και θέλουμε.

Για την φετινή τουριστική σεζόν τόνισε: «Η σεζόν ξεκίνησε με πολλούς αστερίσκους και δεν ξέραμε τι θα γίνει. Ο Αύγουστος πήγε πάρα πολύ καλά, κυρίως και με τον οδικό τουρισμό, καθώς ήρθαν πολλοί τουρίστες από τα Βαλκάνια, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Φέτος ήρθαν τουρίστες που δεν τους είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά βοήθησαν να πάρουμε μία μεγάλη ανάσα οι επαγγελματίες του τουρισμού. Ευτυχώς δεν χάσαμε τη σεζόν και προγραμματίζουμε πλέον την επόμενη που ευχόμαστε να είναι καλύτερη.

Το μεγάλο μας πρόβλημα στον τουρισμό ήταν η πανδημία και ο Κορονοϊός. Δυστυχώς, ο Μπόρις Τζόνσον με την πολιτική του κράτησε ή προσπάθησε να κρατήσει πολύ κόσμο στην πατρίδα του. Όλα τα θέρετρα τα δικά τους ήταν γεμάτα. Ήταν και αυτό μία πολιτική που ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία, ήθελαν να τους κρατήσουν στην πατρίδα τους. Ο Σεπτέμβρης από την αγγλική αγορά, πήγε καλύτερα από τον Αύγουστο».

Για την σεζόν του 2022: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πουλήσει το 30% του προϊόντος για το 2022. Η ελπίδα μας είναι σιγά-σιγά να εξαλειφθεί πανδημία και να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Οι κρατήσεις για το 2022 βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-2?si=0df7c06dca634a91b015846ee4406fbb}

 




00 inkefalonia general ad 300X250