«Ο καλός ο «μύλος» όλα τα… αλέθει!» (5/3)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 15:12

«Ο καλός ο «μύλος» όλα τα… αλέθει!» (5/3)

Καλησπέρα σε όλα τα φιλαράκια μου! Καλή σαρακοστή να έχουμε και έναν μήνα γεμάτο χαρμόσυνα νέα! Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι η καλύτερη αμφίεση ήταν του Ανουσάκη! Μου θύμισε τον Κόμη Δράκουλα έτσι όπως φόραγε την κουκούλα και κοίταζε με εκείνο το γλαφυρό και παράλληλα όλο υποσχέσεις βλέμμα...Μόνο η αγριομασέλα του έλειπε, δεν συμφωνείτε;

Εδώ που τα λέμε, του ταίριαζε η κάπα και νομίζω πως αν την υιοθετούσε και στα δημοτικά συμβούλια, θα ήταν επιτυχία για την εικόνα του! Ειδικά σε εκείνα που πάει ορεξάτος και απειλεί να τους «φάει» όλους...

Εκείνο που δεν κατάλαβα ακόμη ήταν το αλεύρωμα του Αλέκου... Εκείνος ο χριστιανός που αποφάσισε να τον κοσκινίσει πετάχτηκε από το πουθενά, έκανε κίνηση ματ, σήκωσε τη γροθιά της νίκης και εξαφανίστηκε! Ο Αλέκος πάντως κύριος, δεν μπορώ να πω!

Μετά από αυτό, νομίζω του αξίζει η αμφίεση του «μύλου», εξάλλου ο καλός ο «μύλος» όλα τα αλέθει.. Και ο Αλέκος στο Ληξούρι «άλεσε» πολλές ... μπαρούφες! Εκείνο το «το Ληξούρι αντέχει οχτώ και δέκα ρίχτερ» θα μείνει στην ιστορία!

Έτσι, να δίνουμε θάρρος στους ταλαιπωρημένους Παλλικισιάνους!
Πάντως για μένα δεν είναι το θέμα του καρναβαλιού το «αλεύρωμα», είναι η ηγετική εμφάνιση του Σολωμού!

Ξαφνικά από το τίποτα, από το μηδενικό σχεδόν έργο ο Σολωμός εξελίχθηκε στο νέο, ελπιδοφόρο και άξιο στέλεχος της... ελεύθερης Κεφαλονιάς.. Αυτά μόνο στην Κεφαλονιά συμβαίνουν!

Ο Καμπίτσης ξέσπασε, μίλησε για αδιαφάνεια την προηγούμενη φορά, έβαλε τον Παρίση να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνον και τον Σολωμό και ο Δήμαρχος έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την επιλογή του!
Βασίλη κράτα γερά και μην πέφτεις από τα σύννεφα! Δεν είναι παράξενο για τον Αλέκο να «αδειάζει» συμβούλους του και μάλιστα συμβούλους που υπήρξαν και φίλοι του κατά το παρελθόν. Με τους οποίους έχει πιει και ένα ποτήρι κρασί στις πάλαι ποτέ καλές αποχές του Αλέκου..

Οι οποίες φυσικά καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Στο Ληξούρι μόνο ο Γαλανός ασχολούταν με τον Αλέκο, εκτός από τον «αλευρά», που ασχολήθηκε μαζί του επί μισό ολόκληρο λεπτό και μετά έγινε λαγός!

Αλήθεια ο Ρουχωτάς που ήταν; Τον πήρε κανείς πρέφα; Ετοίμαζε τους λόγους του επειδή έμαθε ότι η Παλλική θα γίνει ξεχωριστός δήμος;
Μωρέ λέτε να έχουμε κανένα απρόοπτο και να δείτε τον Ρουχωτά σε ρόλο Ναπολέοντα να προχωρεί μπροστά για το δήμο Παλλικής;

Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, λίγο κοντός του πέφτει ο Ναπολέων, εμείς έχουμε ολόκληρο παλικάρι δυο μέτρα!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι