«Ένα είναι σίγουρο, η Παναγία η Δραπανιώτισσα έστειλε μήνυμα!» (27/9)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 08:05

«Ένα είναι σίγουρο, η Παναγία η Δραπανιώτισσα έστειλε μήνυμα!» (27/9)

Καλημέρα σε όλους! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση που επικρατεί με το θέμα της μεταφοράς της Παναγίας της Δραπανιώτισσας έχει χωρίσει τον πολιτικό κόσμο του νησιού στα δύο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Από τη μία είναι η πλευρά του Λούκα... Ξέρετε τώρα, «τα κάνω όλα και συμφέρω, για αυτό δεν δέχομαι και αντίρρηση!». Έτσι! Συνέχισε Λούκα και μη φοβάσαι τίποτα! Εξάλλου, όλα τέλεια τα οργάνωσες βρε! Τρικούβερτο γλέντι την παραμονή της Λιτανείας, με τους Επισήμους να τρώνε στα ιδιαίτερα δωμάτια και τον απλό κοσμάκη να στήνεται στη σειρά για να φάει λίγη βραστή γίδα και ζουμάκι για να πάνε κάτω τα φαρμάκια... Έτσι γίνεται σε κάθε πανηγύρι, αλήθεια είναι. Υπάρχει όμως μια διαφορά, ο Δήμαρχος κάνει και καμιά βόλτα και λέει και ένα καλησπέρα στον κόσμο, δεν κάθεται όρθιος με το επιτελείο του και παρατηρεί τον κόσμο να περνά από δίπλα του χωρίς να γυρίσει ούτε καν να τον κοιτάξει...  

Αχ Αλέκο, όταν φτάσεις στο σημείο να μην ασχολείται μαζί σου ο κόσμος που σε έβγαλε Δήμαρχο, τότε υπάρχει θέμα σοβαρό!

Ας μείνω όμως στον Λούκα, γιατί από γλέντια και κρεατάκι προσφοράς γενναιόδωρων πολιτών καλά πάμε. Στην ουσία των θεμάτων υπολειπόμαστε.
Λούκα μου συγνώμη, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και είδαμε την εικόνα της Παναγίας στην καρότσα σε αυτήν την κατάσταση..

Έτσι προκύπτει και η άλλη πλευρά, αυτή που φωνάζει για το ρεντίκολο με τη μεταφορά της Παναγίας.

Υπήρχε πρόβλημα με το πλοίο από της εξίμιση το απόγευμα επίσημα και δεν φροντίσατε να τη μεταφέρετε με τη δέουσα τιμή, ενώ είχατε χρόνο μπροστά σας. Την φορτώσατε όπως όπως και βγήκατε μετά να διαλαλήσετε ότι κάνατε και σωστά τη δουλειά σας!

Δεν θα κρίνω τα της εκκλησίας, δεν γνωρίζω περί του θέματος. Όμως, βρε Λούκα, όλος ο κόσμος είδε τι έγινε!

Βγήκε και λαλίστατος Μαζαράκης και τα έσουρε για τα καλά εν τω μεταξύ και αμφιβάλλω αν κανείς από εσάς άκουσε τι είπε. Πέταξε καρφιά και μπηχτές για όλα, το πρόγραμμα, την ανοργανωσιά, τον τρόπο μεταφοράς και τους... άθεους του Δημαρχείου!

Κι όμως, αποκάλεσε άθεους τους κυρίους αυτούς επειδή, λέει, ενδιαφέρονται μόνο για την ψηφοθηρική παρέλαση πίσω από την εικόνα και όχι για την ίδια την Παναγία. Ανέφερε τις λέξεις προχειρότητα και ασέβεια επίσης...

Με λίγα λόγια, για άλλη μια φορά έγινε του «ξεκατινιάσματος» στο νησί μας με φόντο το Δημαρχείο.. Τυχαίο;; Δεν νομίζω!

Τελικά θα συμφωνήσω με κάποιον που μου είπε το εξής φιλοσοφημένο, δικό του ρητό «Ένα είναι σίγουρο, η Παναγία η Δραπανιώτισσα έστειλε μήνυμα φέτος»!
Φίλε άστο, κατάλαβα ποιο είναι το μήνυμα! Η «ελεύθερη» Κεφαλονιά του Παρίση τελειώνει σιγά σιγά... Αλέκο, τα μηνύματα φτάνουν από παντού. Ήρθε η ώρα να τα αποκωδικοποιήσεις και να κάνεις αυτό που πρέπει...

Όπως και ο λογικά σκεπτόμενος Κεφαλλονίτης οφείλει να κάνει το ίδιο... Η Κεφαλονιά με τέτοια Δημοτική Αρχή δεν τη βγάζει καθαρή και για δεύτερη θητεία. Πρέπει να γίνει επειγόντως ξεκαθάρισμα και να πάνε σπιτάκι τους κάποιοι που νομίζουν ότι είναι superman και μερικοί νέοι που υπάρχουν δεν υπάρχουν το ίδιο είναι..

Ω ναι, ξέρω, το κακό κουνούπι τσιμπάει! Δεν πειράζει, το έχουμε ξαναπεί, όσο τσιμπάω, ξύνεστε. Κι όσο ξύνεστε υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το κουνούπι