Κυκλοφόρησε ο Firefox 15 με πιο γρήγορες αυτόματες ενημερώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 09:14

Κυκλοφόρησε ο Firefox 15 με πιο γρήγορες αυτόματες ενημερώσεις

Η Mozilla κυκλοφόρησε πριν από λίγο τον Firefox 15 browser για όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, δίνοντας αυτή τη φορά ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία "αθόρυβων" αναβαθμίσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα οι νέες εκδόσεις του δημοφιλούς browser θα γίνονται αυτόματα στο παρασκήνιο, ενώ στη συνέχεια θα ενσωματώνονται στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση του Firefox. Η αναβαθμισμένη έκδοση θα ενεργοποιείται άμεσα στην επόμενη εκκίνηση του. Η διαδικασία αυτή ελαχιστοποιεί το χρόνο που περιμένει ο χρήστης για την εφαρμογή της ενημέρωσης κατά την εκκίνηση του Firefox, απομακρύνοντας ουσιαστικά την αντίστοιχη μπάρα που εμφανίζεται για την εγκατάσταση της νέας έκδοσης.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή στη νέα έκδοση είναι η βελτίωση της διαχείρισης της μνήμης που καταναλώνουν τα πρόσθετα, γεγονός που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους προγραμματιστές οι οποίοι κάνουν συνεχώς χρήση του προσθέτου Firebug.

Επιπλέον η ανάγνωση αρχείων PDF μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την εγκατάσταση προσθήκης από τρίτο λογισμικό, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία. Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει στη γραμμή διευθύνσεων about:config και να θέσει την τιμή false στην επιλογή pdfjs.disabled. Ακόμη υπάρχει η υποστήριξη του πρωτοκόλλου SPDY v3, το οποίο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του HTTP για μεγαλύτερες ταχύτητες κατά την πλόγηση σε websites και αναπτύσσεται από την Google. Η έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές περιέχει βελτιωμένη υποστήριξη του προτύπου WebGL, ενώ η έκδοση για tablets έχει υποστεί ριζική αλλαγή στο γραφικό περιβάλλον.

insomnia.gr