HOL: Αναβάθμιση δικτύου στα 100 Gigabit

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 07:04

HOL: Αναβάθμιση δικτύου στα 100 Gigabit

Πρόσβαση σε πιο γρήγορο ίντερνετ, αλλά και καλύτερες υπηρεσίες θα έχουν οι συνδρομητές της Hellas Online, καθώς η εταιρεία προχωρά σε αναβάθμιση του βασικού δικτύου της με 100 Gigabit, θέτοντας, έτσι, τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς.

«Η hol χτίζει τις λεωφόρους επικοινωνίας του αύριο, σήμερα. Η υποστήριξη της μετάβασης σε υψηλότερες ταχύτητες δικτύων, σε συνδυασμό με τη λύση hol cloud, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της hellas online όσον αφορά την προετοιμασία του δικτύου της για την υιοθέτηση νέων τάσεων όπως το cloud, το virtualization, η μετάδοση βίντεο και η ραγδαία αύξηση στην απαιτητική διαχείριση δεδομένων» δήλωσε ο Network Engineering & Operations Director της hellas online, κ. Δημήτρης Γοργίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γοργίας, επικαλούμενος αναλυτές, ο όγκος των δεδομένων που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο υπερδιπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί από 1 zettabyte σήμερα σε περίπου 35 zettabyte το 2020. «Έτσι, η εταιρεία μας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία, προετοιμάζει και αναβαθμίζει το δίκτυο μετάδοσης κορμού με δυνατότητες 100 GbE» σημειώνει.

Η εταιρία εκτιμά ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά οι υπηρεσίες που παρέχονται από το υπολογιστικό νέφος, αλλάζουν το καταναλωτικό μοντέλο και απαιτούν, πια, δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. «Οι ταχύτητες που πρέπει να επιτευχθούν για να υποστηρίξουν τις ανάγκες δικτύωσης της επόμενης γενιάς, όπως τα 100G σήμερα, βασίζονται σε εξελιγμένους μηχανισμούς οπτικής μετάδοσης ώστε να συνεχιστεί η ταχεία ανάπτυξη απρόσκοπτα, και να επιτρέψει τη δυνατότητα «εκρηκτικού» ρυθμού μετάδοσης σε επίπεδο τελικού καταναλωτή» σημειώνει.

TO BHMA




00 inkefalonia general ad 300X250