Κυκλοφόρησε ο Mozilla Firefox 13 browser

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 22:44

Κυκλοφόρησε ο Mozilla Firefox 13 browser

Η Mozilla κυκλοφόρησε σήμερα την τελική έκδοση του Firefox 13 browser, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ανασχεδιασμό των καρτελών αλλά και της ειδικής καρτέλας της αρχικής σελίδας. Όσοι χρήστες έχουν εγκατεστημένη την έκδοση 12 του δημοφιλούς browser, θα αναβαθμιστούν αυτόματα στην νέα έκδοση.

Όσον αφορά τις καρτέλες υπάρχει μια νέα δυνατότητα ανοίγματος καρτελών "κατά ζήτηση". Πιο συγκεκριμένα κατά την εκκίνηση του προγράμματος φορτώνεται μόνο η ιστοσελίδα της τελευταίας ενεργής καρτέλας πριν το κλείσιμο του Firefox, ενώ οι υπόλοιπες καρτέλες παραμένουν ανενεργές, εκτός αν ο χρήστης ζητήσει την επαναφόρτωσή τους. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους χρήστες που έχουν συνεχώς ανοιχτά αρκετά site, καθώς δεν επιβαρύνεται σε ταχύτητα η επανεκκίνηση του browser.

Ακόμη η δημιουργία νέας καρτέλας δεν οδηγεί σε λευκή οθόνη, αλλά όπως και σε άλλους browsers όπως ο Google Chrome και o Safari της Apple εμφανίζονται μικρογραφίες από προτεινόμενες ή αγαπημένες σελίδες του χρήστη για πιο άμεση πρόσβαση σε αυτές. Υπάρχει επίσης η επιλογή για μόνιμο "καρφίτσωμα" ιστοσελίδων αλλά και η επιλογή απόκρυψης μεμονωμένων από αυτές. Η αρχική σελίδα έχει ενσωματώσει και αυτή ορισμένες νέες πινελιές, καθώς εκτός από τη μηχανή αναζήτησης περιλαμβάνει κουμπιά για γρήγορη πρόσβαση στις λήψεις, στο ιστορικό, στα πρόσθετα και στις ρυθμίσεις. Στον Firefox 13 έχει ενεργοποιηθεί από προεπιλογή η τεχνολογία SPDY για γρηγορότερη φόρτωση ιστοσελίδων, καθώς προσφέρει βελτιώσεις στο πρωτόκολλο του HTTP. Για να λειτουργήσει όμως στα web sites, θα πρέπει αυτά να την υποστηρίζουν.

Λήψη του νέου Firefox