Επαναστατική εφεύρεση σου επιτρέπει να τραβάς φωτογραφία και να είναι κι εσύ μέσα [εικόνες+βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 11:06

Επαναστατική εφεύρεση σου επιτρέπει να τραβάς φωτογραφία και να είναι κι εσύ μέσα [εικόνες+βίντεο]

Σε νέα επίπεδα ανέβασε τη λήψη φωτογραφιών ένας νεαρός φοιτητής που εφηύρε μια φωτογραφική μηχανή που χωρίζεται σε δύο κομμάτια ούτως ώστε δύο άτομα να μπορούν ταυτόχρονα να φωτογραφίσουν ο ένας τον άλλο.  

Η φωτογραφική μηχανή DUO αποτελείται από δύο κομμάτια που ενώνονται μεταξύ τους με έναν μαγνήτη.

Δύο άτομα ή και περισσότερα μπορούν να τη χωρίσουν στα δύο μισά και να τραβήξουν ταυτόχρονα φωτογραφίες των εαυτών τους ή των άλλων. Στη συνέχεια οι λήψεις ενώνονται σε μία φωτογραφία και κανείς δεν μένει παραπονεμένος.

Ο νεαρός Chin-Wei Liao σπουδάζει στο Royal College of Art στο Λονδίνο και η ιδέα για τη μηχανή γεννήθηκε καθώς αναζητούσε έναν τρόπο αυτός που βγάζει φωτογραφίες να μην εξαιρείται από αυτές.

Το κάθε κομμάτι της φωτογραφικής μηχανής, έτσι όπως εξέλιξε τελικά το μοντέλο του ο Liao, έχει κουμπί που συγχρονίζεται με το άλλο κομμάτι της κι έτσι ένα άτομο μπορεί να έχει τον έλεγχο και των δύο.

Όταν πατά το κουμπί, και τα δύο μισά τραβούν μία φωτογραφία. Οι δύο λήψεις ενώνονται σε μία εικόνα χωρισμένη με μία γραμμή στη μέση. Τα δύο μισά μπορούν να ενωθούν και η φωτογραφική μηχανή να έχει την παραδοσιακή λειτουργία της.

 

iefimerida




00 inkefalonia general ad 300X250