Bρέθηκε η αιτία της φαλάκρας!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 13:21

Bρέθηκε η αιτία της φαλάκρας!

Μία πρωτεΐνη ευθύνεται για τη φαλάκρα στους άντρες!

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια μελέτησαν τους θύλακες των τριχών που έχουν εμφανίσει φαλάκρα, ανακαλύπτοντας την πρωτεΐνη αυτή που διακόπτει την ανάπτυξη των μαλλιών. Λέγεται PDG2.

Όπως αναφέρεται στην επιθεώρηση "Science Translational Medicine", τα επίπεδα της PDG2 ήταν τρεις φορές υψηλότερα στις περιοχές όπου η τριχοφυΐα των ανδρών είχε αραιώσει.

Έπειτα πραγματοποίησαν πείραμα με ποντίκια που εκτράφηκαν με τρόπο ώστε να παράγουν υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης, τα οποία έχασαν ολόκληρο το τρίχωμά τους!

Ακόμα διαπίστωσαν πως τα ανθρώπινα μαλλιά που μεταμοσχεύθηκαν σε άλλα ποντίκια σταμάτησαν να αναπτύσσονται όταν αυξήθηκαν τα επίπεδα της πρωτεΐνης.

Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε αποκαλύψει σε προηγούμενη έρευνά της ότι οι φαλακροί άντρες διαθέτουν τριχοθυλάκια ικανά να παράγουν μαλλιά, αλλά αυτά δεν έχουν ωριμάσει. Η PDG2 όμως εμποδίζει την ωρίμανση των θυλάκων της τρίχας και αν μπορέσουν να αναχαιτίσουν τη δράση της, θα λυθεί το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Φάρμακα που δεσμεύουν την PGD2 δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους από φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή τα φάρμακα είναι σε μορφή χαπιού, όμως είναι εφικτό να γίνουν διαλύματα, κρέμες ή λοσιόν...

Πηγή: e-radio.gr