Tο εκπληκτικό έργο του Verdi «Rigoletto» στις 16 Φεβρουαρίου στο δημοτικό Θέατρο Αργοστολιου «Ο Κεφαλος»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 12:11

Tο εκπληκτικό έργο του Verdi «Rigoletto» στις 16 Φεβρουαρίου στο δημοτικό Θέατρο Αργοστολιου «Ο Κεφαλος»

Ο σκηνοθέτης Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ, τοποθετεί τη νέα παραγωγή της επιβλητικής τραγωδίας του Verdi στο Λας Βέγκας του 1960. Στην παραγωγή αυτή εμπνευσμένη από τη ζωή του Rat Pack, ο Piotr Beczala στον ρόλο του γυναικοκατακτητή Δούκα της Μάντουα, ο Željko Lučić ο τραγικός του ακόλουθος, ο Ριγκολέτο και η Diana Damrau είναι η κόρη του Ριγκολέτο, η Τζίλντα, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά. Το Λας Βέγκας του '60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto», δηλώνει ο Mayer.

Η όπερα: Rigoletto
O Rigoletto (1850-1851) είναι η πρώτη από τις τρεις όπερες (ακολούθησαν: Il Trovatore και La Traviata) που κατέστησαν τον Giuseppe Verdi (1813-1901) διεθνές όνομα. Η πρώτη επίσημη παράσταση του έργου δόθηκε το 1851 στο Teatro La Fenice της Βενετίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Rigoletto σφράγισε την ιστορία της ιταλικής και της παγκόσμιας όπερας: με τους μνημειώδεις χαρακτήρες του, τη νευρώδη και γεμάτη πάθος μουσική και την έξυπνη πλοκή του, το έργο κέρδισε μια σταθερή θέση ψηλά στο διεθνές οπερατικό ρεπερτόριο. O Rigoletto μας χάρισε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της μουσικής, όπως οι άριες Ladonna e mobile, Questa o quella, Caronome και το κορυφαίο κουαρτέτο της τρίτης πράξης Bella figlia dell' amore.

● Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
● Γενική Είσοδος: 20 ευρώ, Άνεργοι-Παιδιά-Φοιτητές 15 ευρώ, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας.

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Κωνσταντάκης


Ετικέτες: