Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι: "Αιώνιοι Έφηβοι" - Mια θεατρική δράση στο Νησί της Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 14:34

Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι:  "Αιώνιοι Έφηβοι" -  Mια θεατρική δράση στο Νησί της Ιθάκης

 {https://youtu.be/XQcbNs8Tfvk}

 Το πρόγραμμα "Αιώνιοι Έφηβοι" είναι μια θεατρική δράση, η οποία ενώνει δύο ομάδες ανθρώπων, σε διαφορετική ηλικιακή φάση της ζωής τους, την εφηβεία και την τρίτη ηλικία. 

 Μέσα από την τεχνική του “reminiscing”, την αναπόληση, οι συμμετέχοντες εξερευνούν πτυχές της μνήμης τους. Πώς μπορεί ένα βότσαλο, μια παιδική φωτογραφία, ένα τραγούδι ή μια μυρωδιά, να ανασύρουν αναμνήσεις της ζωής τους;

 Η αναπόληση τροφοδοτεί τον λόγο. Μέσω της αφήγησης ιστοριών θα επιτευχθεί η ανταλλαγή βιωμάτων, ιδεών, συναισθημάτων ώστε να δημιουργηθεί η βάση για γόνιμο διάλογο και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των γενεών.

 Η συγκεκριμένη δράση επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική επίδραση της αφήγησης στην ανθρώπινη λειτουργία και στην συνοχή των κοινωνιών, χρησιμοποιώντας ως μέσο σύνδεσης τη σύνθετη και πολυσυλλεκτική σύγχρονη θεατρική τέχνη. 

 Ως τελικό αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή οπτικοακουστική παραγωγή, καταγράφοντας την πορεία του προγράμματος και των συμπερασμάτων του.

 Η θεατρική δράση “Αιώνιοι Έφηβοι” τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Η δράση πραγματοποιείται στο νησί της Ιθάκης και απευθύνεται στις ηλικιακές ομάδες 13 - 21 ετών & 65 ετών και άνω.

https://lotofagoi.gr/aionioi-efivoi/

 Διοργάνωση: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι

 Σημείωση: Λόγω των έκτακτων κανονισμών και περιορισμών για τη προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του Covid-19, το θεατρικό εργαστήρι δε πραγματοποιείται με δια ζώσης συναντήσεις αλλά μέσω διαδικτύου (Zoom).

 Μουσική teaser: Κωστής Τζανοκωστάκης

Επιμέλεια Δράσης: Αθηνά Αρσένη, Μάυ Χάννα, Γιάννης Αρσένης.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250