Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Στιγμές από το "Έρωτας, Όνειρο και Ανδρεία" μέχρι να ανταμώσουμε ξανά...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 17:37

Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Στιγμές από το "Έρωτας, Όνειρο και Ανδρεία" μέχρι να ανταμώσουμε ξανά...

 Το θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς στην περίοδο του εγκλεισμού προσπαθεί να αντέξει στην αναγκαστική απραξία που του έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Το θέατρο σαν μορφή τέχνης είναι από της πιο ολοκληρωμένες και η ύπαρξη του είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας, δεν είναι τυχαίο ότι κατά την μακρόχρονη ιστορία του, παρά τις απαγορεύσεις, τους αποκλεισμούς και τους αφορεσμούς κατάφερνε πάντα, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να προσφέρει στην ανθρωπότητα σπουδαία κείμενα και εκπληκτικές παραστάσεις ορίζοντας με τον τρόπο του εκείνο το ποιοτικό πλαίσιο της ύπαρξης του σύγχρονου κόσμου.

Το Θέατρο, γέννημα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και τελειοποιημένο στην περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας , δηλώνει απερίφραστα σήμερα πώς είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η λειτουργία του, αποκαθιστώντας αυτήν ακριβώς την άμεση σχέση που έχει δημιουργήσει με το κοινό στην μακραίωνη ιστορία του.

Η περισυλλογή, η οργάνωση επί χάρτου, η ατομική άσκηση απαραίτητα μεν, αλλά που δεν μπορούν με τίποτα να αντικαταστήσουν την ουσιαστική σχέση που δημιουργείται με την ζωντανή συνύπαρξη παράστασης και κοινού.

Προσπαθώντας λοιπόν να διατηρήσουμε μια κάποια επικοινωνία με το κοινό που μας παρακολουθεί τόσα χρόνια μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την αντάμωση μας αποφασίσαμε να σας ξαναθυμίσουμε στιγμές από παραστάσεις που έχουμε ανεβάσει , με πρώτη το ‘’ΕΡΩΤΑΣ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ’’ που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου τον χειμώνα του 2015.

Πάνος Βαρδάκος

  • οι φωτογραφίες είναι από προσωπικό αρχείο φίλων του εργαστηρίου και από τον Loukatos Photography, ευχαριστούμε!

Untitled collage




00 inkefalonia general ad 300X250