Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία γιόρτασε την 156η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:06

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία γιόρτασε την 156η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 25 Μαΐου 2020

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την 156η ιστορική επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, αποδίδοντας παράλληλα τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές για την εξασφάλιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των Επτανήσων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020, τελέστηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μητροπόλεως Αθηνών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου, Χρυσόστομου, Βοηθού Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Στεφάνι κατέθεσαν:

Eκ μέρους της αυτού εξοχότητας της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η Υπασπιστής, Υποπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού κυρία Καλλιόπη Πορόγλου.

Η Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κυρία Αικατερίνη Γρηγορίου

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγγαροπούλου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περ. Αττικής κυρία Ελένη Δουνδουλάκη εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος παρευρέθηκε στην Δοξολογία.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθήνας κύριος Χρήστος Τεντόμας εκ μέρους του Δημάρχου Αθήνας κυρίου Κώστα Μπακογιάννη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, αλλά σε λιτό ύφος, χωρίς την συμμετοχή κόσμου, σύμφωνα με τις παρούσες διατάξεις της Πολιτείας για τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού.

Η καθιερωμένη βραδινή εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων της Επτανήσου, αναβλήθηκε για τους ίδιους λόγους.

Σήμερα, καλούμαστε ως χώρα, να αντιμετωπίσουμε νέες και σημαντικές προκλήσεις. Στρέφοντας τη σκέψη στο λαμπρό παρελθόν της πατρίδας μας, ας διδαχθούμε από αυτό, και ας πορευτούμε με ενότητα και αλληλεγγύη, για να οδηγήσουμε τη χώρα μας στο μέλλον  που της αξίζει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                      Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορίου Αικατερίνη                                                     Σαρακίνη – Μεντζελοπούλου Στυλιανή

thumbnailΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ4                                                                                      




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250