Για τους άστεγους των Αθηνών - Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης! Πρόσκληση προς όλους τους Κεφαλλονίτες από τον Μιχαήλ Ρωμανό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 10:46

Για τους άστεγους των Αθηνών - Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης! Πρόσκληση προς όλους τους Κεφαλλονίτες από τον Μιχαήλ Ρωμανό

Ο γνωστός και διακεκριμένος Κεφαλονίτης εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, προσκαλεί όλους τους Κεφαλονίτες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα ή που βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα, να επισκεφτούν την έκθεση στην Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι, Metro Κεραμεικός) και να αποκτήσουν ένα από τα 300 έργα, που θα διατεθούν προς πώληση και στην εκπληκτική τιμή των 50 ευρώ το καθένα, συνεισφέροντας με την αγορά τους στο σκοπό των διοργανωτών.

Συγκεκριμένα ο Μιχαήλ Ρωμανός, συμμετάσχει στην ετήσια εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με τον πρωτότυπο τίτλο "ΕΚΠΛΗΞΗ 4" και η οποία διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το artAZ, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Οργανισμό της ΚΛΙΜΑΚΑ, που ασχολείται με τη φροντίδα των αστέγων της Αθήνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή, παρουσία των 300 καλλιτεχνών, που δώρησαν τα έργα τους για τον πολύ σημαντικό αυτό σκοπό.

Ο καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το υπαρκτό πρόβλημα των αστέγων που μαστίζει πλέον την κοινωνία, αφού οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά χιλιάδες βάση επίσημων στοιχείων και προσπαθεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του στην προσπάθεια της οργάνωσης, για τη διασφάλιση μίας επιπλέον μερίδας φαγητού, σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχαήλ Ρωμανός προσφέρει έργα του για το σκοπό αυτό, αφού συμμετέχει ενεργά όλα αυτά τα χρόνια στη συγκεκριμένη εικαστική πρωτοβουλία, που αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς επίσης έχει εικονογραφήσει και το εικαστικό ημερολόγιο του Οργανισμού της ΚΛΙΜΑΚΑ με έργα του από την ενότητα ΕΙΔΩΛΑ 2006-2008.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός, συμμετέχει στην έκθεση με έργα του από την τελευταία δουλειά του, που εμπνέεται από τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, γιατί όπως είναι ήδη γνωστό η νέα δουλειά του βραβευμένου καλλιτέχνη εμπνέεται από τα αριστουργήματα του Παρθενώνα και αποτελεί μία φωνή διαμαρτυρίας, καθώς έχει ήδη παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, σε έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που διάρκεσε πέντε μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο, το έργο του "Ολυμπιακός Στόχος" με αναφορά σε ένα από τα γλυπτά του αετώματος, το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε γραμματόσημο.

άποψη της αίθουσας

Μία μεγάλη και πολύ σημαντική έκθεση επίσης, πρόκειται να εγκαινιαστεί, αυτές τις ημέρες στη Γερμανική πόλη Bad Aibliing, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόναχο, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα και στην οποία ο καλλιτέχνης πράττει της ευκαιρίας μέσα από τη συμμετοχή του, να περάσει με τα έργα του, το μήνυμα της επιστροφής των "Ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα.

blog: http://mromanosproject.blogspot.com