Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του VELVET BUS

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 13:23

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του VELVET BUS

VELVETBUS 2019

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ / ΠΑΞΟΙ / ΛΕΥΚΑΔΑ / ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ / ΙΘΑΚΗ / ΑΘΗΝΑ

Cropped

Το VelvetBus είναι ένα κινούμενο μουσικό – εικαστικό - κινηματογραφικό εκπαιδευτικόD.I.Y. φεστιβάλ που στόχο έχει την προώθηση και την ανάδειξη μιας σύγχρονης ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής και να την φέρει σε άμεση επαφή με την Ελληνική περιφέρεια.

Οι πρώτεςVELVETBUSπεριοδείες πραγματοποιήθηκαν από το 2008 μέχρι και το 2011 και τώρα κάποια χρόνια μετά, η Ομάδα Velvet, το VelvetRoom και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών με μουσικούς, εικαστικούς, κινηματογραφιστές και γραφίστες παίρνουν το VelvetBus, πλοία, τρένα και ποδήλατα και περιοδεύουν ως ένα σύγχρονο εναλλακτικό «μπουλούκι» σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός τα νησιά του Ιονίου. Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αυτός ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο event στην Αθήνα.

Σε κάθε νησί για δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται events, συναυλίες, εικαστική έκθεση, κινηματογραφικές προβολές, workshops και talks σε συναυλιακούς χώρους, πολυχώρους, θέατρα, bars και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Live:TheCallas, Sillyboy’s Ghost Relatives, LOU, SΕΜ

DJ sets: Chris B.I. (The Last Drive)

Κινηματογραφικές προβολές σε επιμέλεια Νίκου Πάστρα:
Λήδα Βαρτζιώτη,  Βασίλης Κεκάτος, Ζακλίν Λέντζου,Χρήστος Μασσαλάς, Ντάνιελ Μπόλντα, Δημήτρης Τσακαλέας, Λία Τσάλτα, Δάφνη Χαιρετάκη, Κωστής Χαραμουντάνης

Εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Μαρίνας Βελισιώτη:
Τούμπουρα Σοφία, Γιώργος Τούρλας, Πάυλος Τσάκωνας, Αλεξία Καραβέλα, Μαρίνα Βελησιώτη, Θεοδώρα Μαλάμου, The Callas, Φίλιππος Καβάκας, JOLA, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Σοφια Παπακώστα, Ευη Καλογηροπούλου.

Workshops καιTalks με θεματολογία γύρω από την σύγχρονη D.I.Y. καλλιτεχνική πρακτική. DoItYourselfμουσικές παραγωγές, Zines, NoBudget κινηματογράφος,ρυθμοί και μουσικές στην κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιό μας.

Beat and Rythm- Ένα workshop για το ρυθμό και τα ρυθμικά μοτίβα που μας είναι πολύ γνωστά και οικεία

Φτιάχνοντας ένα περιοδικό - zine - Τι είναι ένα zine και πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας με μέσα που έχουμε στα χέρια μας.Uεματολογία - υλικό - υλοποίηση - ''διανομή''.

Iwanttobeasongwriter - Tips για το πως να συνθέσεις ένα τραγούδι, θα αναφερθούμε στο “σπιτικό»studiovsprofessionalstudio και θα γίνει μια γενική παρουσίαση γνωστών songwriters όπως η JoniMitchell και ο EltonJohn.

CinemaNow! – Πως με απλά μέσα, χαμηλό προυπολογισμό, συνεργασίες, σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορείς να φτιάξεις την δικιά σου ταινία.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πρώτη μέρα: Live 9 η ώρα

 Δεύτερη μέρα: Ομιλίες, workshops, έκθεση: 5-9, Προβολές: 9-11.30, DJ set: 11.30 -2

VELVET / Μιλτιάδου 17, Αθήνα, 4ος Όροφος / τ. 210 3314923

Επικοινωνία: Θωμάς Βλησμάς / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / τ.6934165112

VBus poster KEFALONIA LOW