Όμορφες «ζεστές» στιγμές στην κοπή της βασιλόπιτας του ΠΣ «Το Σπάρτο» (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 13:34

Όμορφες «ζεστές» στιγμές στην κοπή της βασιλόπιτας του ΠΣ «Το Σπάρτο» (εικόνες)

Βιβλιοπαρουσίαση, βραβεύσεις στους νέους φοιτητές, τιμές στους παλιούς καθηγητές και ζεστό... κλίμα ! 

Το κρύο έξω ήταν τσουχτερό, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σπάρτο» στα Σπαρτιά «ζεστάθηκαν» από την θέρμη της εκδήλωσης, των όσων ακούστηκαν και διαδραματίστηκαν!

Δεν ήταν μόνο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου, δεν ήταν μόνο η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Αντώνη Αργυρού, από τον καθηγητή του ΤΕΙ Δημήτριο Πανά, αλλά και τον Αριστομένη Γεωργάτο, με τίτλο «Επτανησιακά Ανέλεκτα Σπαρτια» για την ιστορία του τόπου τους ανθρώπους του και τις μνήμες του. Δεν ήταν επίσης μόνο η βράβευση τω επιτυχόντων παιδιών από τα Σπαρτιά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ήταν – σε μία ιδέα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών Μικέλη Μαφρέδα - και η επαινετική διάκριση στους συνταξιούχους καθηγητές του χωριού, που προκάλεσε συγκίνηση και έντονα συναισθήματα!

Ηταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που ξεκίνησε με τα Κάλαντα των Θεοφανείων από τα παιδιά του χωριού και έκλεισε με τραγούδια από τους κατοίκους των Σπαρτιών!

Τα παιδιά που βραβεύθηκαν ήταν η Αγγελική Παλουμπή, η Αννα Γιακουμάτου, η Βασιλική Κόρμαλη, ο Γρηγόρης Παγουλάτος, η Ελισάβετ Φραγκιά, η Ίλια Παλουμπή , η Μυρσίνη Καλλέ, η Παρασκευή Κεσόγλου και ο Φίλιππος Κουλούρης. Οι συνταξιούχοι καθηγητές που τιμήθηκαν ήταν η Αικατερίνη Μπούρα, η Αικατερίνη Χατζημήτρου, ο Αριστομένης Γεωργάτος, η Βασιλική Μακρυδήμα, ο Δημήτρης Πανάς, ο Παναγής Δίλαλος, η Χρυσάνθη Λιοσάτου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Λίστα Παυλάτου παρέδωσε στον Αντώνη Αργυρό, τιμητική αναφορά στον αείμνηστο πατέρα του Παναγιώτη Αργυρό.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής,  ο πολιτευτής της ΝΔ Παύλος Παπαδάτος και φυσικά ο πρέδρος της ΤΚ Σπαρτιών Μικέλης Μαφρέδας. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για το βιβλίο και ευχήθηκαν καλή χρονιά στο σύλλογο και τους κατοίκους του!

Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ενώ το φλουρί έπεσε στην κα Ρίτα Μεσολωρά! Πάντα τυχερή τη νέα χρονιά!

«Ο Αργυρός ιερουργεί»

Θερμά λόγια ακούστηκαν για το βιβλίο του Αντώνη Αργυρού. Η πιο χαρακτηριστική κουβέντα που ακούστηκε τόσο από τον Αριστομένη Γεωργάτο, όσο και από τον σεβ. Μητροπολίτη Δημήτριο, είναι πως στο βιβλίο τουο «Αργυρός ιερουργεί»! 

Κατά την διάρκεια της παρουσίας μας στην εκδήλωση μάθαμε πως υπάρχει στο facebook και μία σελίδα για το χωριό που ονομάζεται «Σπαρτιά καινούργια και παλιά», γεγονός που μας χαροποίησε γιατί άνθρωποι με αγάπη για το χωριό τους δημιουργούν ωραίες σελίδες!

Πραγματικά μπράβο σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου γιατί σε μία εκδήλωση κατάφεραν και «ανασύρθηκαν» πολλά και έντονα συναισθήματα!

Και του χρόνου! Καλή χρονιά

Γιώργος Χαλαβαζής