Επιτυχημένες συναυλίες σε Αργοστόλι και Ληξούρι απο την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 16:21

Επιτυχημένες συναυλίες σε Αργοστόλι και Ληξούρι απο την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου (εικόνες)

 

Μετά την επιτυχημένη προχθεσινή συναυλία που πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου στον Άγιο Δημήτρη Ληξουρίου, σειρά είχε η προγραμματισμένη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Κέφαλος" χτες βράδυ.

Η ακουστική του Θεάτρου μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε την συναυλία και αυτό μας έκανε να συνειδητοποίησουμε για ακόμα μιά φορά, πόσο σημαντικό είναι να επισκευαστεί άμεσα επιτέλους του Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου "το Μαρκάτο". Κάτι που επισήμανε και χτες ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Ρουχωτάς, με το τέλος της συναυλίας.

 Την χτεσινή συναυλία της Φιλαρμονικής τίμησαν με την παρουσία τους οι: Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκκάτος, ο Διοικητής του Μαντζαβινατείου κ. Δημήτρης Δημουλιός, o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Νικόλαος Βιβλάκης, οι καθηγητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήμα Ληξουρίου) κύριοι Μπούκας και Πεφάνης κλπ.

Η συναυλία ξεκίνησε με την κα Ευδοκία Περάτη να προλογίζει το πρόγραμμα της συναυλίας, αναφέροντας «έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη»… Στίχοι του Δ.Σολωμού, ο οποίος ήθελε να περιγράψει την ομορφιά του ξυπνήματος της φύσης το βράδι της εξόδου του Μεσολογγίου σαν σήμερα. Η αναγέννηση της φύσης και η έντονη θρησκευτικότητα των ημερών αποτελλεί σημείο έμπνευσης πολλών συνθετών ανά τους αιώνες»

Φυσικά δεν αφήνει αδιάφορο τον Αρχιμουσικό μας Χαράλαμπο Μακρή, αλλά και τα μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, η οποία χτες «πάντρεψε ξεχωριστούς και ιδιαίτερους ήχους. Εργα συνθετών εμπνευσμένα από τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα των ημερών. «.

Μπάντα λα Μαδρούγα. Ο Ισπανός συνθέτης Δαβίδ Ρίβας Ντομίνγκεζ παραχώρησε την σύνθεση του στον Αρχιμουσικό Χαρ.Μακρή και το πένθιμο εμβατήριο «Περδόναλος» (συγχώρεση) είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Απίστευτα συναισθήματα προκάλεσε σε όλους μας το άκουσμα αυτό.

Μπάντα Sventura. Ο Αρχιμουσικός Χαρ.Μακρής μετά από έρευνα στο ιστορικό αρχείο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου εντόπισε και αναβίωσε από πέρυσι τα πένθιμα εμβατήρια 1 και 2. Δυό από τα πέντε έργα του Ληξουριώτη συνθέτη και Ιδρυτή της ΦΣΛ, Πέτρου Σκαρλάτου. Γι’αυτό και τα δυό ακούσματα στην χτεσινή συναυλία αφιερώθηκαν στην μνήμη του και στην μνήμη όλων των ανθρώπων της Σχολής όπου έβαλαν στο δικό τους λιθαράκι.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς μα απονέμει τιμητική πλακέτα στον Αρχιμουσικό μας κ. Χαράλαμπο Μακρή

filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri1filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri2filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri3filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri4filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri6filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri7filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri8filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri12filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri14filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri15filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri16filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri17filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri18filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri19filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri20filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri21filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri22filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri23filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri24filarmoniki sxoli lixouriou sto lixouri25kefalos fsl50kefalos fsl63kefalos fsl65kefalos fsl68kefalos fsl98kefalos fsl101kefalos fsl126kefalos fsl127kefalos fsl128kefalos fsl134kefalos fsl140kefalos fsl145kefalos fsl147kefalos fsl162kefalos fsl164kefalos fsl165kefalos fsl179kefalos fsl192




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250