Η εκδήλωση του ΠΣ «Τετράπολις» για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 11:22

Η εκδήλωση του ΠΣ «Τετράπολις» για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (εικόνες)

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου στο Δημοτικό Θέατρο , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ’. 

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης υπήρξε ομιλία της κ. Λίλας Καππάτου για το νόημα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και μια γνωριμία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τετράπολις.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους της Μητρόπολης ο ιερέας π. Ιωάννης Μεσολωράς, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και η κα Ευρώπη Μοσχονά τέλος εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωση, έγιναν τέσσερις ομιλίες. Η πρώτη από την κ. Εύη Λειβαδά – Ντούκα με θέμα: Κειμήλια της Ναυμαχίας Ναυπάκτου στα Ιόνια. Η δεύτερη από τον κ. Γεράσιμο Γαλανό με θέμα: Παρουσίαση της Μαυμαχίας της Ναυπάκτου από τη συλλογή Τσιμαράτου, έργο ξυλόγλυπτο του Γεώργιου Κλίντζα.

Η τρίτη ομιλία από τον φιλόλογο – ιστορικό κ. Νικ Μαραγκάκη με θέμα: Ο 4ος Βενετοτουρκικός πόλεμος και η Κεφαλονιά και την τελευταία ομιλία από τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού και Βυζαντινού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας με θέμα: Η εικόνας MADRE DEL ROSARIO της Ναυπάκτου.

Στο τέλος υπήρξε μικρή δεξίωση.

nafpa8 001nafpa8 004nafpa8 009nafpa8 018nafpa8 026nafpa8 031nafpa8 033nafpa8 038nafpa8 044




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250