Σκέψεις για την εκδήλωση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 17:43

Σκέψεις για την εκδήλωση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου


Τώρα που πέρασε η «αντάρα της Ναυμαχίας», δηλαδή του επετειακού εορτασμού για 13η χρονιά από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου για το μεγάλο ιστορικό γεγονός που το αποτέλεσμα της Νίκης των Χριστιανικών δυνάμεων έναντι της αήττητης μέχρι τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που καθόρισε τα σύνορα της Ευρώπης και έσωσε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, γεγονός που γιόρτασε η Ζάκυνθος με μια λαμπερή μέρα στην ξηρά και στη θάλασσα όπως αρμόζει σε παρόμοια ιστορικά γεγονότα, την 1η Οκτώβρη 2016 με τη συμμετοχή των Επτανησίων, στην 1η Ιόνια συνάντηση Φιλαρμονικών, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον Αναπληρωτή Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Διονύση Λυκούδη και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς κ. Άγγελο Κωνσταντάκη, οι οποίοι ταξίδεψαν ειδικά για την ημέρα ΜΝΗΜΗΣ στη Ζάκυνθο.

Θα σταθώ στο φίλο Άγγελο Κωνσταντάκη που συνόδευσε την αποστολή επιβραβεύοντας το ενδιαφέρον το πάθος και τη στήριξη της Φιλαρμονικής Σάμης Κεφαλονιάς. Όλα τα είχε προβλέψει και σε κάθε ευκαιρία πρόβαλλε με τον καλύτερο τρόπο το νησί του και αυτούς που το εκπροσωπούσαν.

Πρεσβευτές πολιτισμού σαν τον Άγγελο Κωνσταντάκη μας χρειάζονται αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Συνεχίστε το έργο σας και εμείς θα το παρακολουθούμε με υπερηφάνεια.

Η Ζάκυνθος απέκτησε πολιτιστικούς φίλους.

Το μουσικό σύνολο που συμμετείχε στην 1η συνάντηση Φιλαρμονικών στη Ζάκυνθο ήταν: η Φιλαρμονική Σάμης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς, η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης Κέρκυρας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας και φυσικά η φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου.

                                                                  Σταματία Μιλάνου

Υπεύθυνη «ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ» Ναυτικού Μουσείου




00 inkefalonia general ad 300X250