Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Συνεχίζονται οι δραστηριότητες για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 02:10

Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Συνεχίζονται οι δραστηριότητες για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

Δραστηριότητες για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016.


Όλες οι δραστηριότητες, που απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθούν στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα με συντονίστρια την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, αποκλειστικό δωρητή της διοργάνωσης το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και τη συμμετοχή 125 Βιβλιοθηκών της χώρας μας.

Με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» καλούνται παιδιά από 5 έως 12 ετών μέσα από το παιχνίδι να αγαπήσουν το βιβλίο και την ανάγνωση, να αναδείξουν ικανότητες και να αξιοποιήσουν δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας με τη διακριτική παρουσία και βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών.

Η Βιβλιοθήκη μας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή άξιων εθελοντριών και εθελοντών έχει καταρτίσει πρόγραμμα 20 δραστηριοτήτων και καλεί γονείς,

εκπαιδευτικούς και παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτό.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του προγράμματος.

Σας περιμένουμε στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται 

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Μια Φωτογραφία των Παιδιών
«Φορέστε» το πιο όμορφο χαμόγελο σας για τη φωτογραφία μας.. και η περιπέτεια... αρχίζει!! Στη φωτογραφία μας θα είναι και οι αγαπημένες μας -εθελόντριες Ρεγγίνα Αντωνέλλου, Βασιλική Μαθιουδάκη και Βούλα Αντωνέλου.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Κάτι μπλε
Ανακαλύπτουμε με όλες μας τις αισθήσεις το μπλε της θάλασσας και του ουρανού! Με τη βοήθεια της Ελευθερίας Αρακλησιάνου, της Ρεγγίνας Λουκέρη και της Άννας Συνοδινού -Kαμήλου δημιουργούμε το «μικρό μας Θεατράκι>> και πρωταγωνιστούμε σε θεατρικά παιχνίδια!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Διαφορετικά είδη Φύλλων
Με μια βόλτα στη φύση μαζί με την Ελένη Μαρκαντωνάτου, τη Μαίρη Κουρούκλη, τον Γεράσιμο Μήλα και τη Βάνα Παρασκευά θα παρατηρήσουμε τα πάντα γύρω μας, γιατί όλα έχουν ενδιαφέρον!!!

Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Ένας Συνδετήρας
Πόσες διαφορετικές χρήσεις μπορεί να έχει ένας συνδετήρας; Θα το ανακαλύψουμε μαζί με τις αγαπημένες μας εθελόντριες Bάσω Βαλσάμου, Κατερίνα Μοσχοπούλου και Αναστασία Θωμά.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Ένας φανταστικός Τόπος
Ελάτε να ταξιδέψουμε και να εξερευνήσουμε ένα φανταστικό τόπο! Συνταξιδιώτες μας και βοηθοί μας θα είναι η Κατερίνα Μοσχοπούλου, η Bάσω Βαλσάμου και η Αναστασία Θωμά.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Μια Λέξη από την Εγκυκλοπαίδεια
Μια λέξη έχει πολλές προσεγγίσεις, σε διαφορετικά Λεξικά και Εγκυκλοπαίδειες. Ας....τις ανακαλύψουμε με τη βοήθεια της Αναστασίας Θωμά, της Κατερίνας Μοσχοπούλου και της Bάσως Βαλσάμου.

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Κάτι Μικροσκοπικό
Βασικός κανόνας για κάθε άξιο εξερευνητή είναι να προσέχει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες παντού ! Οι αγαπημένες μας εθελόντριες Μαρία Αναστασία Κυριακάτου και Μαίρη Μαρκάτου θα μας μιλήσουν για μια μικρή ιστορία.... επικών διαστάσεων!!

Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Κάτι που είναι Φανταστικό
Με τη βοήθεια της Ρεγγίνας Λουκέρη, της Ελευθερίας Αρακλησιάνου και της Άννας Συνοδινού -Kαμήλου ελάτε να ασχοληθούμε με πίνακες σουρεαλιστών ζωγράφων και να γίνουμε ζωγράφοι της αγάπης και της ειρήνης.

Σάββατο, 30 Ιουλίου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Μια Ευχή
Ελάτε να περπατήσουμε στην πόλη μας , να εξερευνήσουμε μαζί με τη Bάσω Βαλσάμου, την Κατερίνα Μοσχοπούλου και την Αναστασία Θωμά αυτά που μας αρέσουν αλλά και αυτά που μας πληγώνουν....

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Κάτι Σπασμένο ή Κατεστραμμένο
Μαζί με τη Μαρία Κουρούκλη, τον Γεράσιμο Μήλα, τη Βάνα Παρασκευά και την Ελένη Μαρκαντωνάτου θα ανακαλύψουμε ότι όλα έχουν αξία και είναι χρήσιμα.

Τρίτη, 9 Αυγούστου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Ένα Οριγκάμι
Μαζί με τις αγαπημένες μας εθελόντριες Μαρία Καμινάρη και Ματίνα Καμινάρη θα φτιάξουμε ένα οριγκάμι.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Μια Φωλιά
Μαζί με τη Νάνσυ Μουρελάτου, την Ιωάννα Ευαγγελάτου και τη Διαμαντίνα Σταθάτου θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των πουλιών για το πώς φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 6 – 9 μ.μ.
Γιορτή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 - Μια Ανάμνηση

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 6 – 9 μ.μ.

Γιορτή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 - Μια Ανάμνηση

Η Διευθύντρια Το Εφορευτικό Συμβούλιο

Θ. Ζαφειράτου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ