Βιωματικό Σεμινάριο: "Θεατρικό Εργαστήρι στο Σχολείο"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 19:25

Βιωματικό Σεμινάριο: "Θεατρικό Εργαστήρι στο Σχολείο"

Την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016, στη σκηνή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κεφαλονιάς, στον Πολυχώρο ‘Κάπιτολ’, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Θεατρικό Εργαστήρι στο Σχολείο», το οποίο διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας σε συνεργασία με το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς.

 

Επιμορφωτές ήταν η σκηνοθέτιδα του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κεφαλονιάς Τασία Γεωργάτου, και ο εκπαιδευτικός και θεατρολόγος Ηλίας Τουμασάτος. Οι επιμορφωτές, εμπλέκοντας τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης σε βιωματικές δραστηριότητες και εποικοδομητικό διάλογο, ανέδειξαν την εκπαιδευτική αξία του θεατρικού παιχνιδιού και του αυτοσχεδιασμού και πρότειναν τεχνικές εφαρμογής τους στην εκπαιδευτική πράξη. Επίσης, έγινε ανάλυση των παραμέτρων και των προκλήσεων που περιλαμβάνει η υλοποίηση ενός θεατρικού εργαστηρίου στο σχολείο, στο πλαίσιο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, έχοντας πάντα ως στόχο την δημιουργική έκφραση των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τους επιμορφωτές, Τασία Γεωργάτου και Ηλία Τουμασάτο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας

Ευαγγελία Σκιαδαρέση

DSC00032




00 inkefalonia general ad 300X250