Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2016 - Το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 10:30

Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2016 - Το πρόγραμμα

 

Ληξουριωτικο Καρναβαλι 2016

Ελάτε στο Ληξούρι μας, στον καρναβαλοπλανήτη που Σόιμπλε, ΔΝΤ ακόμα και Τσιπράκια όλους τους σατυρίζουμε μ’ όργανα και σκετσάκια!

Αγαπητοί συμπολίτες

Το Ληξουριώτικο Καρναβάλι με τη μακρόχρονη ιστορία του είναι και φέτος εδώ με μια σειρά πολυάριθμων και πολυποίκιλων εκδηλώσεων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και οικονομικής τάξης γιορτάζουν, χαίρονται, γλεντούν και ταυτόχρονα ψυχαγωγούν τους φίλους της μεγάλης αυτής γιορτής.

Με τις σημαντικές καινοτομίες του Δήμου Κεφαλονιάς των τελευταίων χρόνων, το Ληξουριώτικο Καρναβάλι συναρπάζει και ξεσηκώνει με τους ήχους, τους ρυθμούς και τα χρώματά του και εξωτερικεύει την αγάπη για τη ζωή, για την άνοιξη, για ένα καλύτερο αύριο.

Με αγαστή συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΚΕΔΗΚΕ, οι ομάδες των κανταδόρων, οι κατασκευαστές αρμάτων, τα χορευτικά συγκροτήματα,οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι καταστηματάρχες, τα εικαστικά εργαστήρια, οι σχολές χορού, τα σχολεία, τα οργανωμένα σύνολα, οι φορείς της πόλης, μεμονωμένα άτομα, όλοι ανεξαίρετα δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι της χαράς και της ξεγνοιασιάς.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς μελετά συνεχώς και προγραμματίζει τους επόμενους στόχους, με επιδίωξη τη συνεχή αισθητική αναβάθμιση, την άρτια οργάνωση και τη διατήρηση της σπουδαίας παράδοσης του τόπου μας.

Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση και Καλή Σαρακοστή.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς - Αλέξανδρος Παρίσης

Αγαπητοί συμπολίτες

Το Ληξουριώτικο Καρναβάλι είναι μια ξεχωριστή έκφραση της αυθεντικής Κεφαλονίτικης σάτυρας,που αντέχει στο χρόνο!!

Η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Παλικής μαζί με την μεγάλη επισκεψιμότητα απ' όλο το νησί καθιστούν κάθε χρόνο το Καρναβάλι "Προστατευόμενο πολιτιστικό προϊόν!!

Η ΚΕΔΗΚΕ αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα γι' αυτό και φέτος προχώρησε στο :"Σύμφωνο Κεφιού! Πόρου Αργοστολιού και Ληξουριού"!!

Καλές Απόκριες, Καλή Σαρακοστή

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ - Αγγελος Κωνσταντάκης

Το Ληξούρι μας για μια ακόμα χρονιά παραδίδεται στους ρυθμούς του κεφιού και του γλεντιού, κόντρα στην κατήφεια και στην απαισιοδοξία εκείνων που θέλουν τον άνθρωπο ένα απλό όργανο - εκτελεστή των αποφάσεων «κάποιων άλλων». Με τόλμη, φαντασία και πολύ μεράκι, το Ληξουριώτικο Καρναβάλι φιλοδοξεί να αναδείξει τις δυνατότητές του, στηριζόμενο στις αξίες του εθελοντισμού, της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Όλοι μας μπορούμε και οφείλουμε να στηρίξουμε τη Μεγάλη Γιορτή, αφού το Καρναβάλι

είναι συνυφασμένο με την ιδιοσυγκρασία του Ληξουριώτη αλλά και κάθε

ανθρώπου που θέλει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να ελπίζει.

Προσπερνάμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες και με αιχμή του δόρατος την καυστική Ληξουριώτικη Σάτυρα δίνουμε ξανά δυναμικό παρόν!!!

Το Καρναβάλι της πόλης μας και ολόκληρης της Κεφαλονιάς ας αποτελεί την

πιο συλλογική έκφρασή μας, είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας που έχει

ανάγκη να μοιράζεται, να προσφέρει, να συνεργάζεται.

Στρέφουμε το βλέμμα μας στον ουρανό και το φετινό Καρναβάλι το αφιερώνουμε στην αγαπημένη μας Μάγδα Κονταρίνη που τόσο απρόσμενα μας άφησε για τη γειτονιά των αγγέλων... ξέρουμε ότι όπως πάντα έτσι και φέτος είναι μαζί μας...

Σας περιμένουμε !

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ - Γιώργος Κατσιβέλης

Το Ληξουριώτικο καρναβάλι είναι ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο πιστοποιεί τη δυναμική του ταυτότητα και πορεία.

Τα παραδοσιακά στοιχεία της τοπικής σάτιρας και του κεφιού, συμπλεγμένα με τη τρέχουσα επικαιρότητα, δομούν τις καρναβαλικές φιέστες και διασκεδάσεις με τρόπο

μοναδικό. Τρόπος αμίμητος, όπως τον δίνουν οι πρωταγωνιστές Ληξουριώτες στο δικό τους πανηγύρι της χαράς και του γέλιου.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς άλλους, με πρώτον αυτόν της καλής οργάνωσης, το ληξουριώτικο καρναβάλι είναι πρωτοπόρο, διάσημο στην Ελλάδα και παγκεφαλληνιακό, γιατί βασίζεται στην αυθεντικότητα των Ληξουριωτών και γι’ αυτό μπορεί και συνεχίζει ενάντια στην ποικιλόμορφη κρίση της εποχής μας.

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός - Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής

Στην αγαπημένη μας φίλη και συνεργάτιδα, Μάγδα Κονταρίνη

Ήρθες στο νησί μας, στο Ληξούρι μας από την Κέρκυρα και έμεινες δημιουργώντας Οικογένεια, Φιλίες και Δράσεις Πολιτισμού με οργανωτική δεινότητα και κέφι περίσσιο. Έφυγες καθώς πρόσταξαν οι άλλες δυνάμεις.

Ο Φίλοι σου, η ΚΕΔΗΚΕ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού, σου αφιερώνουμε τούτο το γλέντι της χαράς, το καρναβάλι μας, όπως και εσύ τόσα χρόνια το στήριζες και το αγαπούσες. Το ξέρουμε πως μέσα στα γλέντια μας, τα καρναβαλικά, θα είσαι και θα συμμετέχεις με γέλια και ατέλειωτα χαμόγελα...

Τσικνοπέμπτη 3/3

Ώρα 3:00μ.μ. Στην πλατέα θα βρείτε ό,τι κρεατικό πεθυμάει η ψυχή σας. Οι ψησταριές αναμμένες ειδικά για σας. Ενώ θα κάνετε την περατζάδα σας στην Καρναβαλούπολη κατά τσι 5 μ.μ. ο δικός μας διάσημος τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ειρήνη Τουμπάκη μας καλούν στην πλατέα “τα χέρια να περάσουμε στους ώμους παλιά τραγούδια για να θυμηθούμε” και όχι μόνο.

Σε περίπτωση που ο καιρός είναι βροχερός θα μαζωχτούμε στο κλειστό για να απολαύσουμε τα τραγούδια. Και τι νομίζετε, πως η βραδιά δεν θα έχει βεγγαλικά, αλλά και προβολή υλικού από παλιά καρναβάλια;

4:00μ.μ. Η πρώτη κοινότητα του πρώτου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου στο πλαίσιο των εορτασμών του Καρναβαλιού προετοιμάστηκε κατάλληλα για να γεμίσει τους πάγκους της με μοναδικές, γλυκές, χειροποίητες, γαστριμαργικές απολαύσεις που θα αλλάξουν την γεύση σας μετά το τσίκνισμα. Σας περιμένουμε στην Καρναβαλούπολη με τους μεγάλους μας ΠΡΟΣΚΟPASTRYCHEF να δημιουργούν μονάχα για εσάς.

9:00 μ.μ Ελάτε να τσικνίσουμε μαζί, στη "BellaMangia" και να τραγουδήσουμε ως το πρωί αξέχαστες μελωδίες. Θα μας κομπανιάρει ζωντανή μουσική. (τηλ. κρατήσεων 26710-92400)

11:00μ.μ. Μπαρ "Νόστιμον Ήμαρ", Μουρελάτος Χαράλαμπος του Γερασίμου, πάρτι με θέμα: "Όλα είναι δρόμος" (Ηλία ρίχτο)

Παρασκευή 4/3

Κατά τσι 5:00μ.μ. στην πλατέα θα γίνει το μεγάλο αποκριάτικο εργαστήρι της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. με υπεύθυνη την εικαστικό Μαρία Σαουλίδου. Στην άλλη μπάντα τση πλατέας θα γίνει το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με την Ευδοκία Περάτη και τα κορίτσια της. Ελάτε να γλυκαθείτε! Κάτω από το Φίκο σας περιμένει ο σκιτσογράφος Γιώργος Σγουρός να σας κάμει το κουάρδο σας. Κατά τις 6:30 Κοπιάστε....για να απολαύσετε μουσικά το συγκρότημα ThePergamondoband.

9:30μ.μ Στη "BellaMangia" ελάτε να μαντζάρετε, να μπαλανσάρετε και να σονάρετε! (τηλ. κρατήσεων 26710-92400)

Σάββατο 5/3

10:30π.μ : Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (από 14 χρονών και πάνω...) μαζωχτείτε μασκαρεμένοι στην πλατεία για να πάρετε τις οδηγίες και μεις θα σας φωτογραφίσουμε με την όμορφη αμφίεση σας. Ο θησαυρός θα είναι ‘κώνειο’ αλλά το δώρο 'μέλι', ένα ταξίδι ....Κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως πέντε νοματέους. Υπεύθυνοι: Γεράσιμος Γαλανός – Μαρίνα Κονταρίνη. Στο πόστο του θα είναι και ο Γιώργος Σγουρός ο σκιτσογράφος μας ,που σας περιμένει για να σας αποτυπώσει.

12:00π.μ. Ελάτε στο Λιμεναρχείο με τσι μπιτσικλέτες (ποδήλατα) όλοι οι καρναβαλοβουρλισμένοι και αποκριάτικα ντυμένοι , μικροί και μεγάλοι και αμολαριστείτε γύρω από την πόλη. (Βραβείο θα δοθεί στο καλύτερο καρναβαλοστολισμένο ποδήλατο!!!!)

3:30 - 6:00μ.μ. "Καρναβαλίσου στον Προσκοπορυθμό" Η πρώτη κοινότητα του πρώτου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου σας προσκαλεί στο κλειστό γυμναστήριο για να ζήσετε το πιο επεισοδιακό ξεφάντωμα του Καρναβαλιού. Έφτασε και φέτος η ώρα να εξασκηθούμε στο μοναδικό άθλημα πετάγματος σερπαντίνας, στη ρίψη κομφετί, στο γέλιο εις μήκος και στο χορό μέχρι τελικής πτώσης. Έτσι θα γιορτάσουμε τον ερχομό του Καρναβαλιού με τον εκπληκτικό τρόπο που μόνο εμείς οι Ληξουριώτες Πρόσκοποι γνωρίζουμε. Φορέστε την ωραιότερη σας διάθεση και το ομορφότερο σας χαμόγελο και ελάτε μικροί και μεγάλοι να κάνουμε τα κοντέρ της χαράς και του κεφιού να χτυπήσουν κόκκινο. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης του συστήματος μας.

6:00 μ.μ. Το χορευτικό του Συλλόγου " Το Φανάρι" από την Αγία Ευφημία θα μπαλάρει κεφαλονίτικους και αποκριάτικους χορούς με τις δασκάλες του Αυγουστάτου Μαρία και Βώρου Ζαχαρούλα

7:00 μ.μ. Ο φαμόζος ταχυδακτυλουργός Όσκαρ , γνωστός για τα μαγικά του κόλπα και πολύ αγαπητός στα παιδιά θα δώσει παράσταση στην πλατέα μας. Και όσοι δεν προλάβατε το πρωί το σκιτσογράφο μας μη στεναχωριέστε , ελάτε να ποζάρετε το απόγιομα.

8:00 μ.μ. Αποκριάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου στο ξενοδοχείο Palatino.

21:30 ο Παλληξουριακός ΑΟ σας καλεί στο χορό που διοργανώνει στο εξοχικό κέντρο "Απόλαυση" με την ορχήστρα "Αθάνατοι".Κέφι , χορός και πολλά δώρα σας περιμένουν.

Είσοδος 5€

Κυριακή 6/3

11:30 π.μ. Στην πλατέα <Τόμπολα - Τόμπολα μας ξετρέλανες με κειο τον Πίπη που στην παρέα μας έβαλες> (Τιμή κάρτας 3 ευρώ)

3:00 μ.μ. Mε πολύ κέφι και ζωντάνια οι μικροί μας φίλοι θα υποδεχθούν το βασιλιά Καρνάβαλο και θα τον συνοδεύσουν σε μια φαντασμαγορική παρέλαση. Θα τον ακολουθούν οι μαζορέτες της σχολής χορού Ελισάβετ Λιβιεράτου και πλήθος καρναβαλοβουρλισμένων.

Στην συνέχεια οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού θα μπαλανσάρουν τσι καντρίλιες κι έναν εγγλέζικο χορό με την καθοδήγηση τση πρίμα μπαλαρίνας Ρηγγίνας Λουκέρη. Κι αμά οι μαθητές του Β’ Δημοτικού θα πλέξουν και θα ξεπλέξουν το γαϊτανάκι με τον πρωτοχορευτή Παναγή Μοσχόπουλο.

3:00 μ.μ. Η πρώτη κοινότητα του πρώτου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου θα γεμίσει τους πάγκους της με μοναδικές, γλυκές λιχουδιές. Σας περιμένουμε στην Καρναβαλούπολη να σας κεράσουμε!

Οι μεγάλοι μας ΠΡΟΣΚΟPASTRYCHEFθα δημιουργήσουν μονάχα για εσάς!

Ο σκιτσογράφος μας…...το βιολί του. Ελάτε και οι τελευταίοι να σας πιττάρει τη μόστρα σας.

Και τι νομίζετε; Τελειώσαμε; Το συγκρότημα Deckadance θα σας χαρίσει μελωδικές στιγμές.

Δευτέρα 7/3

5:30 μ.μ. Αποκριάτικο εργαστήρι, ζωγραφική μάσκας στην πλατέα με τη φροντίδα της Ιακωβατείου βιβλιοθήκης. Υπεύθυνος Γεράσιμος Γαλανός , "ο έρωτας". Σε περίπτωση που ο καιρός είναι βροχερός η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο.

6:00 μ.μ. "Ο Καραγκιόζης στο Καρναβάλι". Παράσταση από το Καραγκιοζοπαίχτη Αλέξανδρο Μελισσηνό.

9:00 μ.μ. Στο κέντρο <<Απόλαυση>> του Μουρελάτου ελάτε να απολαύσετε μια ρεμπέτικη βραδιά με τον μοναδικό Μπάμπη Τσέρτο και τη Σοφία Μέρμηγκα. (Είσοδος 5 ευρώ το άτομο. τηλ. κρατήσεων 26710-91691)

Tρίτη 8/3

5:00 μ.μ. Παιχνίδι της βιτρίνας. Μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών από την Τρίτη τάξη έως και την Έκτη ελάτε στην πλατέα να πάρετε οδηγίες. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 5 άτομα. Σε περίπτωση βροχής οι οδηγίες θα σας δοθούν στο Μουσείο. (Υπεύθυνες: Ευαγγελάτου Ιωάννα - Λουκέρη Ρηγγίνα - Μουρελάτου Ρίτα)

5:30 μ.μ. Το ταξίδι στις γλυκές αλχημείες συνεχίζεται στην πλατέα με το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής υπό τη διεύθυνση της εθνικής μας ζαχαροπλάστισσας Ευδοκίας.

Την ίδια ώρα στην Αγία Θέκλη θα γίνονται πράματα και θάματα. Η Μαρία Σαουλίδου (εικαστικός) θα στήσει ένα μοναδικό εικαστικό εργαστήρι για τα παιδιά και θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο από την ομάδα "Αντράλα"στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αγίας Θέκλης, με το έργο: " Ο καημός του βασιλιά".

6:00 μ.μ. Τα παιδιά από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κουνόπετρα" των Μαντζαβινάτων θα πλέξουν και θα ξεπλέξουν για σας το γαϊτανάκι στην Καρναβαλούπολη.

7:30 μ.μ. Μην κουτήσετε να φύγετε.... Έρχονται οι Σοναδόροι - Κανταδόροι τση Παλικής, που θα περιπλανηθούν στη πλατέα και στα γύρω σοκάκια.

11:00 μ.μ Μπαρ "Διόνυσος καφέ", πάρτι με θέμα : "Βραδιά κομμωτηρίου"

Τετάρτη 9/3

5:00μ.μ. Βάζουμε τα υλικά – βάλτε τη φαντασία σας και ελάτε στην πλατέα να δημιουργήσετε πρωτότυπες αποκριάτικες συνθέσεις με στοιχεία του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού, όπως είχε φανταστεί η δικιά μας Μάγδα Κονταρίνη. Υπεύθυνοι εργαστηρίου Γαλανός Γεράσιμος, Ευαγγελάτου Ιωάννα, Μουρελάτου Ρίτα.

5:30μ.μ. Ο Καραγκιόζης στο Καρναβάλι" Παράσταση Καραγκιόζη και κατασκευή φιγούρας από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.

6:30 μ.μ. Κουκλοθέατρο από την ομάδα "Αντράλα" με το έργο

"Ο καημός του βασιλιά" και κατασκευή μαριονέτας.

7:00 μ.μ. Κάτου από το Φίκο το συγκρότημα "TrioFaos" θα μας ταξιδέψει σε

ρυθμούς blues, jazz και funk.

Πέμπτη 10/3

5:00μ.μ Η εθνική μας ζαχαροπλάστισσα πάει Ματζαβινάτα. Στην αίθουσα του Συλλόγου "Κουνόπετρα" θα ετοιμάσει με τους μικρούς σεφ από την Κατωή, λιχουδιές. Στην άλλη μπάντα της αίθουσας ο Αλέξανδρος Μελισσηνός στο μπερντέ του θα προβάλλει τις φιγούρες του Σιορ Νιόνιου, του Μπιρικόκου και των υπολοίπων τση καραγκιοζοκομπανίας.

5:30μ.μ. Τα μέλη του εργαστηρίου Δημιουργικής απασχόλησης της Ένωσης ΑΜΕΑ ΥΠΕΡΙΩΝ θα εκθέσουν της αποκριάτικες κατασκευές τους και αν σας αρέσουν πολύ μπορεί και να σας τις χαρίσουν. Θα σας τρατάρουν γλυκά και θα μοιράσουν έντυπο υλικό γνωριμίας.

5:30 μ.μ Ελάτε στο Κεφαλοχώρι των Χαβδάτων, στο Δημοτικό να παρακολουθήσετε κουκλοθέατρο από την ομάδα "Αντράλα" με το έργο "Ο καημός του βασιλιά".

7:00μ.μ Το Χόλυγουντ στο Ληξούρι! Τολμηροί και τολμηρές, από όλο το νησί ελάτε να ποζάρετε με νάζι και σκέρτσο στο φακό των διάσημων φωτογράφων που μόλις έφτασαν από την πόλη των Stars. Θα περπατήσετε στο κόκκινο χαλί και οι τρεις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις θα κατακτήσουν τα…… “OSCAR”. Σας περιμένουμε για το όμορφο σπετάκολο, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.

11:00 μ.μ Μπαρ "Διόνυσος καφέ", πάρτι με θέμα : "Βραδιά Τρόμου" ( από νωρίς το απόγευμα θα γίνεται facepainting) .

11:00μ.μ. Μπαρ "Νόστιμον Ήμαρ" , Μουρελάτος Χαράλαμπος του Γερασίμου, πάρτι με θέμα: "Κόκκινος Χορός".

11:00 μ.μ Το Dreamsoundwebradio και το Overdose σας και σας καλούν στους DSOlympics,ντυθείτε ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, κολυμβητές και ό,τι άλλο κατεβάσει η κεφάλα σας και ελάτε να πάρουμε μαζί το χρυσό στη διασκέδαση. Στα decksDjMakisMoss και DjPanosMoss.

Παρασκευή 11/3

6:30 μ.μ. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα υπόσχεται να μας χαρίσει η σχολή χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου στην πλατέα.

7:30 μ.μ. Όμορφες ρομαντικές στιγμές μιας αλλοτινής εποχής αναβιώνουν με το Σουλάτσο των Κόντηδων και των Κοντεσσίνων που θα περατζάρουν στα σοκάκια τση πόλης και θα καταλήξουν στην πλατέα.

8:30 μ.μ. Στο ξενοδοχείο «Summery» σας περιμένουμε σε μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην αγαπημένη μας φίλη, Μάγδα Κονταρίνη που θα παραμένει για πάντα στην καρδιά μας.

9:00 μ.μ. Ο φαμόζος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης πλαισιωμένος με ­­εξαιρετικούς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα ρεσιτάλ-αφιέρωμα για το ερωτικό τραγούδι στον ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο "Θα πιω απόψε το φεγγάρι". Μαζί τους και η χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» με τον μαέστρο Σπύρο Θεοτοκάτο.(Είσοδος 2,50 ευρώ).

9:30μ.μ. "BellaMangia" Ελάτε να φάτε, να πιείτε, να τραγουδήσετε και να χορέψετε στους ρυθμούς που θα παίζει η ορχήστρα μας. (τηλ.κρατήσεων 26710-92400)

11:0μ.μ. Senso καφέ- μπαρ: "Πάρτι στο Τρελοκομείο!"

Φορέστε ό,τι πιο τρελό έχετε και...τρέξτε!

Σάββατο 12/3

10:30 π.μ.   Κρυμμένος θησαυρός. Ελάτε να παραδώσετε σε σφραγισμένο φάκελο τα έντυπα με τις απαντήσεις σας και να παραλάβετε την τελευταία ερώτηση. Τα βάσανα σας δεν τελείωσαν. Θα πρέπει να γλυκάνετε τον ουρανίσκο μας με γαλακτομπούρεκο που θα φτιάξετε στην πλατέα.

10:30 π.μ. Η πρώτη κοινότητα του πρώτου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου φόρεσε τις στολές της και με κύριο στοιχείο της το προσκοπικό της σορτσάκι, σκαρφάλωσε σε λεμονιές σε όλη την Παλική για να μαζέψει τα πιο φρέσκα λεμόνια και να δημιουργήσει τη νοστιμότερη σπιτική λεμονάδα βασισμένη σε παραδοσιακές ληξουριώτικες συνταγές της γιαγιάς. Σας περιμένουμε να τη δοκιμάσετε! Μια μοναδική γεύση που θα θυμηθούν οι παλαιότεροι και θα συγκλονιστούν οι νεότεροι. Την λιγουρεύεστε ;

11:00 π.μ.-13:00μ.μ Παιχνίδι Βιτρίνας, θα παραδώσετε τα έντυπα και μην αμολαριστείτε! Θα πρέπει να πάρετε μέρος σε παραδοσιακά παιχνίδια (καραμπάνα, πούντο-πούντο το δαχτυλίδι, πεντόβολα, καρφωτό, μήλα) για να κατακτήσετε το πρέμιό σας.

2:30 μ. μ Καρναβαλοβουρλισμένοι και κάθε λογής μεταμφιεσμένοι πάμε στην πόλη την «αγαπημένη ». Η μεταφορά με τα πλοία της " Κοινοπραξίας Ταξιάρχης F/B" Ληξούρι- Αργοστόλι θα είναι δωρεάν. Στην επιστροφή φέρνουμε μαζί μας και τους φίλους από την υπόλοιπη Κεφαλονιά για την νυχτερινή παρέλαση.

8:30 μ. μ. Με αφετηρία το Γυμνάσιο Ληξουρίου όλου του νησιού οι τρελαμένοι θα ξαμοληθούν σε μια ξέφρενη παρέλαση!!

Χρώματα, κέφι, πειράγματα, χαρά, σάτιρες, μουσική, χορός, μασκαρέματα θα σας παρασύρουν σ’ ένα τρελό- τρελό πανηγύρι . Θα διασκεδάσουν μαζί μας οι ζογκλέρ saltibagos, κλόουν, ξυλοπόδαροι, fireshow, ισορροπιστές σε μονόροδα κι όλοι μαζί θα ανέβουμε στην πλατέα όπου οι GoldenBrown παίρνουν τη σκυτάλη για να μας αποκουρλάνουν. Τη μουσική σκηνή θα ανοίξει χορευτική ομάδα από τη σχολή χορού «Ελισάβετ Λιβιεράτου» .

Ε! και έχετε το νου σας! Μη σας ζαλίσει η μουσική και….. μη σπαβεντάρετε από τσι φωταψίες που θα γδείτε ψηλά στον ουρανό

11:00μ.μ. Senso καφέ- μπαρ : πάρτι #pame_senso carnival edition

(Ελεύθερη μεταμφίεση)

Κυριακή 13/3

15:00 μ.μ. 'Εφτασε η ώρα του μεγάλου καρναβαλικού απαράτου. Θα προβάλλει εφκειός ο αφορεσμένος που ζήτησε να του κάνουνε οι Έλληνες τη στατουά του (άγαλμα) με όλους τσου τέλωνες που το βάλανε πείσμα να μας αφανίσουν. Αλλά εμάς δε μας αμπαδάρουνε και γι'αυτό τσου κογιονάρουμε. Τσου κάμαμε ρεντίκολα κα σας τσου σουλατσάρουμε. Χειροκροτείστε λοιπόν τσου Σοϊμπλάτσηδες και τσου Τσιπράτσηδες. Σε περίοπτη θέση η κυράτσα του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα μας δώσει οδηγίες επιβίωσης.

Όλο εφκειό το συφερτό ακολουθεί τη φημισμένη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου και τσου κόντηδες και τσι κοντεσσίνες. Θα ακολουθήσουν άρματα με τρελαμένους μασκαράδες, φευγάτους καρναβαλιστές, σατυριστές και πειραχτήρια! Δεκτές και κότες αλανιάρες κατά προτίμηση άσπρες με βούλα "Μαξίμου". Γραβατωμένοι δικηγόροι, απεγνωσμένοι αγρότες, κατατρεγμένοι καναλάρχες! Την παρέλαση θα καλύψουν ζωντανά τα τέσσερα διορισμένα κανάλια των εντολοδόχων της Ελευθέρας Βοσκής - Βουλής των Ελλήνων. Θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

Α΄ βραβείο: Κότα Μαξίμου με μανιτάρια σωτέ.

Β' βραβείο: Μερίδα γεμιστά από τη Σεφ Θεανωφωτούλα.

Γ' βραβείο: Γραβάτα εμπριμέ του οίκου "Σύριζα-Ξύριζα"

Οι ζογκλέρ saltibagos, κλόουν, ξυλοπόδαροι με fireshow, ισορροπιστές σε μονόροδα θα ανακατεύονται με όλους τους καρναβαλοβουρλισμένους μοιράζοντας χαρά και κέφι! Μετά τη καρναβαλική φιέστα μαζωχτείτε στην πλατέα για να χαρείτε και να διασκεδάσετε με τα τραγούδια του ξεχωριστού καλλιτέχνη Φοίβου Δεληβοριά. Ο ένας Φοίβος θα σας μεθάει με τις νότες του, ο άλλος "Φοίβος" από το οινοποιείο της Κατωγής θα σας μεθάει με τα γευστικά κρασιά του.

Και όταν θα πάψουν οι μελωδίες , θα ανάψουν οι πυρσοί και η αυλαία θα πέσει με το κάψιμο του καρνάβαλου στην προβλήτα του Ferryboat (μπροστά από το θέατρο). Αυτό θα γίνει με τη συνοδεία από το πρώτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου.

21:00 μ.μ. Χορός της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου στο κέντρο "Απόλαυση" του Μουρελάτου με την ορχήστρα του Σκλάβου. (Είσοδος 10 ευρώ, τηλ. κρατήσεων 26710-91691)

Καθαρά Δευτέρα 14/3

Κουκιά, λαγάνες, χαλβάς κι όλα τα Σαρακοστιανά στην πλατεία. Χύμα κατωησιάνικο κρασί θα ρέει άφθονο.

11:00 π.μ. Τα παιδιά της Χωροπούλας υποδέχονται τη Σαρακοστή με αποκριάτικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.( Καρναβαλούπολη ,πλατεία). Σας προσκαλούμε να τα καμαρώσετε. Χορεύετε ;

11:00 π.μ. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Κρυμμένου Θησαυρού και παιχνίδι βιτρίνας.

Κούλουμα θα γίνουν:

Κηπούρια: στην ταβέρνα "Ο Στάθης" με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα "Αθάνατοι".

Η Τοπική Κοινότητα Αγ.Θέκλης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ.Θέκλης σας καλούν να κάνουμε Κούλουμα στην ¨Ερασμία" στους Πετανούς με με την ορχήστρα του Σταύρου Αντωνόπουλου.

Θερμές Ευχαριστίες :

Σ' όλους τους χορηγούς μας, σ' όλα τα αποκριάτικα πληρώματα (άρματα - μασκαράτες), στον αστυνομικό τμήμα Ληξουρίου, στην πυροσβεστική, στο λιμενικό σώμα, στον Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξανδρο Μοσχονά, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Ματιάτο Σπύρο και τους εργαζόμενους του Δήμου και της ΚΕΔΗΚΕ, καθώς και στα ΜΜΕ για την κάλυψη και την προβολή. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές και τα ξενοδοχεία SUMMERY και PALATINO. Σ' όλους τους συντελεστές των παρελάσεων και όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων και σε όσους συμμετείχαν και γλέντησαν μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε "Καλή Σαρακοστή!!! "

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ: Γιώργος Κατσιβέλης

και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Καρναβαλικής Επιτροπής: Γεράσιμος Γαλανός

Μεγάλοι Χορηγοί

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ LINES

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Χορηγοί

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΑΦΟΙ ΜΟΥΔΗΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΦΟΙ ΡΗΓΑΤΟΥ SUPER MARKET

ΑΦΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ SUPER MARKET

ΑΤΣΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΕΡΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ CAFEPERO

HAPPYHOUSE ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "SUMMERY"

ΣΟΛΩΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΟΣ-ΓΛΥΚΑ-ΚΑΦΕΣ

ΚΑΤAΣΤΗΜΑ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΑΔΩΝ

Αστυνομικό Τμήμα Ληξουρίου      2671091902

Λιμενικός σταθμός Ληξουρίου       2671094100

Πυροσβεστική    2671094199

Μαντζαβινάτειο Νοσ. Ληξουρίου   2671092716

ΚΕΠ  2671093900

Σταθμός ΤΑΧΙ Ληξουρίου     2671095700

Έκδοση: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς

Σύνταξη - επιμέλεια κειμένων :

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός, Ευαγγελάτου Ιωάννα, Μουρελάτου Ρίτα

Φωτογραφίες αρχείου : Γεράσιμος Σωτ.Γαλανός

Σχεδιασμός - Εκτύπωση: Σάντυ Χ. Λιβιεράτου DTP Creative Solutions

afisa 1 copy




00 inkefalonia general ad 300X250