Εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Αθηνά Κακούρη στην Πάτρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 07:10

Εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Αθηνά Κακούρη στην Πάτρα

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο μεσοδιάστημα, την Παρασκευή 20/11/2015 θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στην σπουδαία Πατρινής καταγωγής πεζογράφο Αθηνά Κακούρη, στο Θέατρο – πολιτιστικό πολυχώρο Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος 271.

Την ιδέα της εκδήλωσης – αφιερώματος στην συγγραφέα του εκπληκτικού ιστορικού μυθιστορήματος για την Πάτρα της περιόδου ακμής του σταφιδεμπορίου "Πριμαρόλι", έχει το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών, πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Ν. Ψάχου.

Η ιδιαίτερα ευγενής Αθηνά Κακούρη που αν και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, δεν ξεχνά την γενέτειρα της την Πάτρα και έρχεται όποτε μπορεί, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια στο εξοχικό της σπίτι στα Αραχωβίτικα, έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με θέματα που άπτονται της νεότερης ελληνικής ιστορίας, φτιάχνοντας εξαιρετικά καλογραμμένα ιστορικά μυθιστορήματα που, παρά τον συχνά μεγάλο τους όγκο, διαβάζονται απνευστί, με μεγάλη ευχαρίστηση από τους πολυάριθμους αναγνώστες της.

Παράδειγμα ξανά το περίφημο «Πριμαρόλια» που είχε εντυπωσιάσει όταν πρωτοκυκλοφόρησε προς τα τέλη του '90 και συνεχίζει την εκδοτική του πορεία. Η Αθηνά Κακούρη έχει επιδοθεί με επιτυχία και στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων ενώ παλιότερα είχε εργαστεί και ως δημοσιογράφος.

Γνωστά της έργα είναι «Ο Χαρταετός», η «Θέκλη», το «Ξιφίρ Φαλέρ» ενώ το πιο πρόσφατο βιβλίο της έχει πάλι να κάνει με την ιστορία, το «1821, η αρχή που δεν ολοκληρώθηκε» (εκδόσεις Πατάκη).

Η Αθηνά Κακούρη με καταγωγή από την Κεφαλονιά γεννήθηκε το 1928 στην Πάτρα όπου και μεγάλωσε. Πέρασε τον πόλεμο και την γερμανική Κατοχή στην Αθήνα ενώ έζησε για ένα διάστημα στη Βιέννη.  Για την ενασχόλησή της με τη συγγραφή και τη μετάφραση, η Αθηνά Κακούρη έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία.

Παράλληλα, όμως, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου της και στα κοινά, τόσο στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών όσο και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.

thebest




00 inkefalonia general ad 300X250