Ευχαριστήριο από την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την 3μερη δράση του Κινηματογράφου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 05:23

Ευχαριστήριο από την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την 3μερη δράση του Κινηματογράφου

Στα πλαίσια του προγράμματος Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 υπήρχε η δράση «εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη... είναι μια μηχανή του χρόνου – η εποχή του βωβού κινηματογράφου». Λόγω της απαιτητικότητας του προγράμματος κλήθηκε εκ μέρους μας ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης/ ηθοποιός/ εικαστικός Γεώργιος Κακής – Κωνσταντινάτος, του οποίου είναι γνωστή η παρουσία του στη βιβλιοθήκη μας για μελέτη όταν βρίσκεται στο Νησί μας.

Δέχτηκε λοιπόν να διεκπεραιώσει τη δράση του κινηματογράφου, μια από της μεγαλύτερες (διαρκούσε 3 ημέρες, έναντι 1 που ήταν οι άλλες) και από τις πλέον απαιτητικές, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχε αυτό το αποτέλεσμα...


Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 παιδάκια αλλά και γονείς, ώστε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα το οποίο εξελίχθηκε σε ένα μάθημα θεάτρου/κινηματογράφου, περιλάμβανε θεωρία και πρακτική κινηματογράφου, στελέχωση κινηματογραφικού συνεργείου, μοίρασμα αρμοδιοτήτων και τέλος είχαμε γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους (κυριολεκτικά η Κοργιαλένειος μεταμορφώθηκε σε στούντιο) στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μουσικά όργανα, ζωντανό ηχητικό υλικό από τα ίδια τα παιδιά και αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα του χώρου της βιβλιοθήκης, με θέμα το παραμύθι του Έλληνα Εθνικού Ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χέρν «το αγόρι που ζωγράφιζε γάτες», μόνο που στη δική μας περίπτωση συμμετείχαν όλα τα παιδιά σε ρόλους.

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο Κακή – Κωνσταντινάτο για την παιδαγωγική δεινότητα, την επαγγελματική κατάρτιση και το συνδυασμό υπευθυνότητας και δημιουργικής φαντασίας, καινοτομίας και ευρηματικότητας που επέδειξε και που χαρακτηρίζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία τον κάθε αληθινό Κεφαλλονίτη!

DSC 0021 20150829 094522 20150829 101728




00 inkefalonia general ad 300X250