Σαρώνουν οι "Μαχητές των Δρόμων 7" - Κεφαλονίτης ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 21:20

Σαρώνουν οι "Μαχητές των Δρόμων 7" - Κεφαλονίτης ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας

Το γνωρίζετε ήδη ότι το νέο φιλμ του δημοφιλέστατου κινηματογραφικού franchise υψηλής αδρεναλίνης, μεγάλων ταχυτήτων και άκρως ριψοκίνδυνων σκηνών σαρώνει σε εισιτήρια στην Ελλάδα και φανταζόμαστε το ίδιο συμβαίνει και σε ΗΠΑ και αλλού.


«Παρέλαση» κυριολεκτικά γινόταν χθες Σάββατο του Λαζάρου 4 Απριλίου 2015 στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα όπου το «Fast &Furious 7 – Οι Μαχητές των δρόμων» προβάλλεται σε 5 αίθουσες.

Ουρά στα ταμεία, ουρά στο κυλικείο για ποπ κορν, χοτ ντογκ και αναψυκτικά και ενθουσιασμός και χειροκροτήματα στις αίθουσες αλλά και δάκρυα στο τέλος μιας και στο φινάλε υπάρχει ωραίο σύντομο μοντάζ σκηνών με τον αδικοχαμένο 40χρονο ηθοποιό Πολ Γουόκερ από όλα τα προηγούμενα «Fast & the Furious».

Σε αυτόν εξάλλου (For Paul) είναι αφιερωμένη και όλη η ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Γουάν. Το φιλμ δεν χρειάζεται κριτική. Είναι τόσο δυνατή η φήμη και εμπορική του δύναμη που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όσο για τις σκηνές δράσης αν μέσα στην υπερβολή, χτυπάνε κόκκινο.

Δείτε για παράδειγμα τη σκηνή που ο Τορέτο (Βιν Ντίζελ) με ένα πανάκριβο συλλεκτικό σπορ αυτοκίνητο αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων, στην κυριολεξία ίπταται και περνά από το ένα πανύψηλο κτίριο – ουρανοξύστη του εξωτικού Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο άλλο και θα με θυμηθείτε!

Εννοείται πως οι μαθητές σχολείων (και φοιτητές) έδωσαν μαζικό παρών και ιδίως τα αγόρια, είδαμε όμως και μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές και γυναίκες.

Την πρώτη μέρα, την Πέμπτη 2/4/2015 είδαν το φιλμ στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr κοντά στους 2.500 θεατές και χθες Σάββατο ο αριθμός ήταν πολύ πάνω από τους 3.000 και έπεται συνέχεια.

Καταπληκτικός ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον στο ρόλο του "γίγαντα" Χομπς, δυνατός κακός ο Τζέισον Στάθαμ, αν και επισκιάστηκε από τους Ντίζελ, Τζόνσον και Γουόκερ, κούκλα η Αγγλιδούλα από το Εσσεξ Νάταλι Εμάνουελ, αξιοπρόσεκτος ο παλαίμαχος Κερτ Ράσελ, καρτούν ο κακός που υποδύθηκε ο Τζιμόν Ουνσού.

Τέλος στην ταινία χαρήκαμε που είδαμε και μία Ελληνική πινελιά. Από τα πρώτα ονόματα στα credits – τίτλους τέλους ήταν ο 55χρονος Ελληνοαμερικανός από την Κεφαλονιά, Spiro Razatos που ήταν ο second unit director του φιλμ.

Απ’ όσο είδαμε, ο Razatos δουλεύει χρόνια στην Αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία, πέρυσι μάλιστα είχε εργαστεί και στο τεχνικό τιμ της τεράστιας εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας «Captain America: The Winter Soldier» σε σκηνοθεσία των αδελφών Ρούσσο όπου έπαιξαν ο Κρις Έβανς, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενώ ακόμα έχει συνεργαστεί και σε άλλες μεγάλες παραγωγές όπως το Bad Boys II (2003) ενώ ήταν και stunt coordinator στην πρωτότυπη περιπέτεια «Vantage Point».

*Αναλυτικά τα νούμερα του φιλμ στο Ελληνικό και διεθνές box office σε νεότερο άρθρο μας.

Την ταινία διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία UIP - United International Pictures.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός Spiro Razatos.

thebestnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250