Μια συναυλία για το παιδικό χωριό SOS με τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 21:25

Μια συναυλία για το παιδικό χωριό SOS με τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο

Μια ιδιαίτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , με σκοπό την ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS . Οι πρέσβεις της πόλης των Αθηνών μαζί με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς και Λυρικούς καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

"Ambassadors in concert" είναι ο τίτλος της συναυλίας και πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε από τη Βιέννη εδώ και 12 χρόνια . Για πρώτη φορά οι πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος της χώρας , θα τραγουδήσουν ομαδικά στο τέλος αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης , δημιουργώντας μια μικρή χορωδία , την ¨χορωδία των πρεσβευτών ¨ την οποία θα καθοδηγήσει μουσικά ο διευθυντής της χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελος Γεωργακάτος , ενώ τη γενική επιμέλεια και οργάνωση έχει ο καλλιτέχνης της ΕΛΣ Νίκος Τσαούσης.

Ένα από τα τραγούδια που θα παρουσιάσει η ¨χορωδία των πρεσβευτών¨ στο τέλος της συναυλίας , είναι και το ¨ Αθήνα ¨ του Μ.Χατζιδάκι . Η διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη , βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Χατζηδάκι, πήγε στις πρόβες της χορωδίας και συνομίλησε με τους πρέσβεις - καλλιτέχνες και το μαέστρο Αγαθάγγελο Γεωργακάτο στην αίθουσα της Αγγλικής Πρεσβείας σε μία προσπάθεια να βοηθήσει με την παρουσία της τον ευγενή σκοπό αυτής της προσπάθειας.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ