Ο Βαγγέλης Γερμανός στο inkefalonia.gr: "Ληξουριώτες να μη σταματήσετε να είστε τρελοί!"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:56

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο inkefalonia.gr: "Ληξουριώτες να μη σταματήσετε να είστε τρελοί!"

Ο Βαγγέλης Γερμανός δηλώνει λάτρης του Ανδρέα Λασκαράτου στη συνέντευξη  που έδωσε πριν το live στο musi café bar «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στο Ληξούρι. Το περασμένο Σάββατο ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βαγγέλης Γερμανός βρέθηκε στο Ληξούρι, και τραγούδησε στο Musi cafe bar «ΔΙΟΝΥΣΟΣ». Το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο που περίμενε καρτερικά να ακούσει και να δει από κοντά τον Βαγγέλη Γερμανό να τραγουδάει γνώστες αξέχαστες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στην ελληνική μουσική σκηνή. Συνέντευξη στον Μάκη Μοσχόπουλο

Καταφέραμε και κλέψαμε  λίγο από το χρόνο του πριν ανέβει στη σκηνή που είχε στηθεί μέσα στο μαγαζί. Μας μίλησε για την Κεφαλονιά, τους κεφαλλονίτες αλλά και για το music school που τον έφερε στην τηλεόραση με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι τον είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Ληξούρι για δουλειά, έχω τραγουδήσει σε πολλά μέρη της Κεφαλονιάς, μου έχει ξεφύγει ο Μύρτος και η Άσσος».

Η συμμετοχή σου στο music school ήταν μια έκπληξη για εμάς.

Και για έμενα ήταν έκπληξη ευχάριστη. Το πρόγραμμα ήταν παιδαγωγικό και σαν καθηγητής μαθηματικών έχω τέτοια εμπειρία, οπότε ήταν μια ευκαιρία αυτή τη φορά να μιλήσω με τα παιδιά για ένα θέμα που με ενδιαφέρει περισσότερο και δεν είναι άλλο από τη μουσική. Στη ζωή μου είχα ένα δίλημμα, να γίνω μαθηματικός και να πάω στην εκπαίδευση. Είχα ένα φροντιστήριο αλλά στενοχωριόμουν που δεν έβγαινα να παίξω και να ασχοληθώ με το τραγούδι, το αντικείμενο που πραγματικά αγαπούσα. Σε αυτό το πρόγραμμα μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω τις μουσικές γνώσεις μου, όχι τόσο στην ερμηνεία αλλά στο φτιάξιμο του τραγουδιού, γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα ειδικά στην εποχή μας.

Με την καλή έννοια της ζήλειας, ζηλεύεις αυτά τα παιδιά με τις ευκαιρίες που τους δίνονται σήμερα;

Καθόλου δεν τα ζηλεύω. Εγώ με τα παιδιά ταυτίζομαι, κοιτάζω το πώς ήμουν εγώ τότε και με αυτά τα κριτήρια, με αυτές τις σκέψεις και με αυτά τα γράδα προχωράω στην επικοινωνία μου με τα παιδιά. Είναι λάθος να είσαι από πάνω και να επιβάλεις την άποψη σου στα παιδιά, τους κόβεις τα πόδια. Πρέπει να τους δίνεις χώρο διανοητικό, ψυχικό και συναισθηματικό για να αναπτύξουν το δικό τους τρόπο. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να εκτιμούν και να κρίνουν  τι είναι καλό, τι είναι κακό και τι είναι αδιάφορο στη ζωή. Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για τα παιδιά, η μουσική και το τραγούδι όπως όλες οι δουλειές απαιτούν μια πειθαρχία, μια συγκέντρωση και ένα μεράκι. Εμείς δίνουμε σε αυτά τα παιδιά πληροφορίες δεν δίνουμε γνώσεις, τη γνώση θα την πάρουν από τα βιώματα της ζωής. Και το music school ήταν ένα βίωμα πολύ δυνατό για αυτά τα παιδιά, εμάς αλλά και για τους θεατές.

Πολλά από τα παιδιά μας έδειξαν ότι έχουν ταλέντο στο τραγούδι, έχεις ξεχωρίσει κάποιο;

Όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πάνε μπροστά, με τον Έντμοντ έχω ένα ιδιαίτερο σύνδεσμο, είναι ένας πιτσιρικάς που τον βλέπεις και λάμπει ολόκληρος, αυτό το παιδί μπορεί να γίνει ένας καλός τραγουδιστής αλλά και ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος.

  Τι εύχεται ο Βαγγέλης Γερμανός στους Κεφαλλονίτες, στο Ληξούρι που πριν λίγους μήνες δοκιμάστηκε από το χτύπημα του εγκέλαδου, και στον Βαγγέλη Γερμανό.

Εύχομαι σε όλους χαρούμενες γιορτές και ένας καλύτερος καινούριος χρόνος ότι και να σημαίνει αυτό, είτε οικονομικά είτε ψυχικά, σε όλους τους τομείς. Είσαστε σε ένα παράδεισο το ότι είσαστε σεισμογενείς και σεισμοπαθείς αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί κι εγώ τέτοιος τύπος είμαι και μου αρέσει. Οι Ληξουριώτες να μη σταματήσετε να είστε τρελοί έχετε την τύχη να είστε πατριώτες του Λασκαράτου που είναι πολύ μεγάλη τιμή και προνόμιο. Ο καταπληκτικός αυτός τύπος (ο Λασκαράτος) από τον οποίο έχω ξεσκονίσει  το έργο του «Ανθρώπινοι χαρακτήρες» και έχω αντιγράψει αρκετούς στα τραγούδια μου άμα τα παρατηρήσει κανείς. Και για μένα ελπίζω να συνεχίσω να καλλιεργούμε σαν άνθρωπος και να γίνομαι όσο μπορώ περισσότερο άνθρωπος, γιατί άνθρωποι δεν γεννιόμαστε γινόμαστε.

 https://www.youtube.com/watch?v=1iVKeH2mxPM

DSC 0756DSC 0759DSC 0763DSC 0765DSC 0775DSC 0776DSC 0781DSC 0784DSC 0785DSC 0787


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250