Σήμερα η όπερα «Προμηθεας Δεσμωτης» στο λοφο Μασπαλι στο ΞΙ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 11:21

Σήμερα η όπερα «Προμηθεας Δεσμωτης» στο λοφο Μασπαλι στο ΞΙ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1864-2014)

 

Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΜΑΣΠΑΛΙ ΣΤΟ ΞΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 19:30 Μ.Μ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  UNESCO ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΛΥΡΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ * ΕΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ

ΒΑΝΕΣΣΑ ΚΑΛΚΑΝΗ * ΜΑΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΕΛΛΑΣ * ΒΙΒΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης εγκαινιάζει έναν καινούργιο πολιτιστικό χώρο στην Κεφαλονιά. Στον «Λόφο Μασπάλι» στα Μαντζαβινάτα (περιοχή Ξι Ληξουρίου), με την φυσική ομορφιά του τοπίου με θέα στον Αίνο και στο Ιόνιο και την φυσική ακουστική του χώρου με τον Πέτρινο όγκο. Ο νέος ανοιχτός πολιτιστικός χώρος έρχεται να αναπληρώσει το μη υπάρχον αμφιθεάτρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου στην Κεφαλονιά. Είναι μεγάλη τιμή για τους Κεφαλλονίτες η παρουσίαση του μελοδράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» του Ελληνοκαναδού μουσουργού Κεφαλλονίτη Παναγιώτη Καρούσου στο «Λόφο Μασπάλι» στα Μαντζαβινάτα με την συνεργασία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μανταζαβινάτων -Βουνίου «Η Κουνόπετρα». Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 και παιζόταν στα Γαλλικά ως το 2000. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman.

Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Θέατρο Βεάκειο, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου μεταξύ πολλών άλλων Δημοτικών Θεάτρων συμπεριλαμβανομένων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ασημακόπουλο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο συνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Καναδά, και την Κυβέρνηση του Κεμπέκ για την προσφορά του στην τέχνη.

Αναστασία Παπαδάτου - Αποστολοπούλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Περατάτα Κεφαλληνίας. Τ.Κ. 28 100.

Τηλέφωνο: 26710 68353. Κινητό: 6943775611




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ